Calatorii Home LifeStyle

Destinaţii perfecte pentru iubitorii de pisici – FOTO

Yoga cu pisici, decoruri din filme şi pisici, cafenele cu anumite tipuri de pisici şi multe alte variaţii, pe toate le găsești în diferite colțuri ale lumii, trebuie doar să-ți faci bagajul și să pornești la drum. Iată mai jos o listă cu cele mai bune locații pentru iubitorii de feline domestice.

  1. Prima cafenea dedicată iubitorilor de pisici, deschisă în Taipei în 1998

Chiar dacă au mai existat tentative de a concentra o afacere de acest gen doar pe pisici, Cat Flower Garden a fost prima care a avut succes. Deschiderea a avut loc în anul 1998 în districtul Shilin din Taipei, dar la început nu a funcţionat conform aşteptărilor. Totul s-a schimbat când o televiziune a realizat un reportaj despre specificul acestui loc, iar numărul clienţilor a crescut considerabil.

 

În prezent localul se bucură de 15 pisici, 2 câini şi o pasăre, dar au fost vremuri în care clienţii se puteau juca cu 20 de pisici în acelaşi timp. Toate pisicile au fost antrenate să nu consume din băuturile clienţilor, dar managerii nu au putut garanta niciodată pentru conţinutul farfuriilor.

2. Spaţiul de mângâiat pisici în tandem cu laboratorul de macarons – New York

În oraşul care nu ştie să doarmă există o combinaţie foarte atractivă: pisici şi macarons în formă de pisici. Meow Parlour a fost înfiinţat de echipa de la Macaron Parlor (motiv pentru care există şi serviciul de livrare express între locaţii) şi oferă timp în spaţiul lor pentru a sta alături de pisici. Clienţii vin aici să înveţe, să lucreze, să vadă filme, sau să asculte muzică, toate în timp ce mângâie cel puţin o pisică. Există un parteneriat cu o organizaţie care participă la salvarea pisicilor fără stăpân, prin urmare misiunea acestui spaţiu conţine şi intermedierea adopţiilor, ceea ce aduce o valoare adăugată considerabilă.

3. Încăperi colorate pe 2 etaje în Madrid şi expresii în limba spaniolă pentru interacţiuni cu animale

Spre sfârşitul anului 2013 a apărut în capitala Spaniei un spaţiu care îşi concentrează atenţia pe a oferi condiţii bune de trai pisicilor mai puţin norocoase. Astfel, în grija unei organizaţii non-profit camerele pictate tematic şi dotate cu cele mai atractive jucării pentru pisici au devenit gazda celor fără stăpân. Pentru că scopul nu este profitul material ci oferirea ajutorului cât mai multor pisici, toate veniturile cafenelei se îndreaptă către sterilizarea şi vaccinarea pisicilor care ajung în grija oamenilor inimoşi din La Gatoteca.

Desigur, vizitatorii care se îndrăgostesc de pisicile de aici pot alege să le adopte sau să doneze banii pentru nevoile lor ulterioare. În plus, pot primi o listă cu expresii pe care vorbitorii de limba spaniolă le folosesc pentru a interacţiona cu prietenii mieunători.

4. Cafeneaua cu timp şi educaţie pentru studenţi din Singapore

Cat Cafe Neko no Niwa a fost înfiinţată de un cuplu care crede în puterea educaţiei şi a călătoriilor care schimbă vieţi. Sam şi Sue au fost într-o excursie în Japonia şi au fost mişcaţi de o imagine care i-a făcut să conştientizeze puterea terapeutică a pisicilor: Un domn a ales să petreacă câteva minute într-o cafenea doar stând cu ochii închişi şi cu o pisică în braţe – cat power nap. Întorşi acasă, au deschis o cafenea care găzduieşte pisici fără stăpân, indiferent de rasă (spre deosebire de cele din cafeneaua Japoneză). Există o taxă pentru timpul petrecut în cafenea, dar studenţii primesc o băutură din partea casei, din dorinţa antreprenorilor de a promova afecţiunea animalelor în rândul tinerilor.

5. Spaţiul deschis cu ajutorul donatorilor în Londra

În 2014 o campanie de crowdfunding a strâns peste 100.000 de lire pentru deschiderea unui local dedicat pisicilor. Astăzi spaţiul poate fi vizitat cu programări cu mult timp în avans şi are reguli stricte pentru a păstra bunăstarea animalelor adorate. De exemplu, oricât de restrictiv ar părea, copiii sub 12 ani nu vor fi primiţi în Lady Dinah`s Cat Emporium, pisicile nu pot fi luate în braţe sau deranjate în timp ce dorm şi nici aglomerarea spaţiului din jurul lor nu este tolerată (deci mângâierile vor fi făcute pe rând). Afacerea se dezvoltă constant, prin urmare clienţii pot cumpăra produse personalizate sau pot rezerva experienţe speciale de servit ceai alături de pisici (High Tea with Cats).

6. Distanţă faţă de oameni, dar nu şi faţă de pisici – Helsinki

Deşi oamenii din Peninsula Scandinavă sunt percepuţi ca susţinători înfocaţi ai spaţiului personal, definiţiile se schimbă atunci când sunt aduse în discuţie felinele afectuoase. Echipa din spatele Kissakahvila Purnauskis îşi doreşte să participe activ la îmbunătăţirea cunoştinţelor conaţionalilor privind pisicile, de aceea, pe lângă cafeaua sau mâncărurile bine făcute şi ornate corespunzător, pot fi cumpărate şi obiecte personalizate, artă sau literatură despre pisici, sau bijuterii din aceeaşi gamă. Totul se întâmplă într-un decor cu design nordic şi asezonat cu pisici prietenoase.

7. Trendsetter: Japonia

Am lăsat cafenelele din Japonia la sfârşit doar pentru a deschide o altă listă de posibilităţi şi destinaţii specifice: Yoga cu pisici, decoruri din filme şi pisici, cafenele cu anumite tipuri de pisici şi multe alte variaţii.

Regulile privind animalele de companie în camerele date spre închiriere sunt printre cele mai stricte, prin urmare nevoia unor localuri în care schimbul de afecţiune cu animale este foarte mare. În Japonia există peste 150 de cafenele orientate către pisici şi admiratorii lor, dintre care cel puţin 40 în Tokyo. Una dintre cele care ne-au atras atenţia se numeşte Temari no Ouchi şi îşi bucură atât pisicile cât şi vizitatorii cu decoruri specifice studiourilor Ghibli. Cei care caută mult spaţiu în ţara care a răspândit minimalismul se pot îndrepta către paturile duble din una dintre cele mai spaţioase cafenele din Japonia: Mocha Lounge.

Foto Facebook

Related posts

Parchetul da viata casei tale. SikaBond-52 Parquet si SikaBond-54 Parquet il sustin sa o faca pentru mai mult timp!

Adina Meyers

Echipamentele de joaca in aer liber, instrumente ideale in stimularea cognitiva a copiilor

Adina Meyers

Cea mai silentioasa statie de calcat din lume, Philips PerfectCare Aqua Silence

Adina Meyers