LifeStyle

Balerinul ONB Valentin Stoica debuteaza in “Frumoasa din padurea adormita”

Joi, 12 mai (19.00), publicul Operei Nationale Bucuresti (ONB) este invitat sa asiste la o reprezentatie speciala a unuia dintre cele mai cunoscute spectacole din repertoriul baletului clasic: „Frumoasa din padurea adormita”, prilej pentru cei care nu l-au aplaudat inca pe tanarul solist VALENTIN STOICA sa il admire in debut in rolul printului Desiré.

La doar 23 de ani, Valentin Stoica a fost deja apreciat de iubitorii de balet si de critica de specialitate pentru paleta diversa de roluri interpretate, atat partituri importante ale baletului clasic (”Lacul Lebedelor”, ”Giselle”, ”Spargatorul de nuci” si ”Corsarul”), cat si  roluri in productii de balet neoclasic sau contemporan. Rolul pe care il va interpreta va pune in valoare atat pregatirea tehnica de nivel inalt, cat si talentul dramatic al tanarului balerin.

 Partenera acestuia va fi solista ONB Cristina Dijmaru (in rolul printei Aurora). Povestea inspirata de basmul lui Charles Perrault si partitura indragita semnata de Piotr Ilici Ceaikovski vor prinde viata gratie distributiei care ii va reuni in celalalte roluri pe balerinii ONB: Liliana Nica, Mihai Mezei, Kokoro Umemoto, Adina Tudor, Razvan Marinescu, Gabriela Popovici, Maki Shirase, Mihaela Soare, Magdalena Radulescu, Madalina Stoica, Virgil Ciocoiu, Raul Oprea, Oana Badanoiu, Maki Shirase, Mihaela Soare, Andra Ionete (debut), Catalin Caracas, Antonel Oprescu, Diana Tudor, Alina Oprescu, George Mocanu, Gabriela Mocanu. Coregrafia spectacolului este semnata de Alexa Mezincescu, dupa versiunea clasica creata de Marius Petipa.

Isi va da concursul orchestra ONB, sub bagheta dirijorului Ciprian Teodorascu.

Related posts

5 ponturi pentru un confort sporit acasă în timpul verii

Adina Meyers

Sushilize (v) = to socialize over sushi @ Chefs

Adina Meyers

Câștigătorii WunderDesign – design de produs responsabil

Adina Meyers