Apartamentul din imagini are o suprafata relativ mica, insa proiectul reuseste sa valorifice toate spatiile si sa creeze un ambient confortabil, aerisit, plin de farmec. Lumina naturala, filtrata de storuri si draperii, ofera intimitate si da energie interiorului.

Proiectul de amenajare interioara a fost solicitat de proprietari intrucat spatiul apartamentului nu reusea sub nici o forma sa-i inspire, nici in privinta stilului de amenajare, nici la capitolul mobilier sau cromatica. Li se parea mic si compartimentat nu tocmai inspirat, motiv pentru care au apelat la SpotOnDesign pentru crearea unui cadru general pe care sa se sprijine viitoarea amenajare.

De asemenea, pentru ca nu petrec foarte mult timp in tara si pentru ca ar fi fost foarte dificil sa organizeze si sa supravegheze lucrarile de la distanta, au considerat ca cea mai potrivita abordare este cea a serviciilor la cheie, adica proiectare-achizitii-executie. Se pare ca a fost cea mai buna solutie, avand in vedere ca toate operatiunile au fost gestionate de o singura firma si totodata au putut avea in permanenta o imagine de ansamblu asupra costurilor, termenelor si ordinii de desfasurare a lucrarilor.

Livingul contine toate elementele si accesoriile necesare, fara sa para inghesuit sau sufocat. Astfel, proprietarii nu au renuntat la nimic din ceea ce si-au dorit: canapea cu pouf separat, masuta de cafea, semineu, masa de dining pentru sase persoane plus spatii de depozitare si de deservire a diningului. Placarea cu MDF de pe peretele tv-ului este de un deosebit impact vizual si psihologic, ea corectand proportiile incaperii si in acelasi timp creand (prin inaltime) impresia de spatiu.

Bucataria are linii simple, curate, aerisite. Este orientata catre natural prin finisajele folosite, prin micile ghivece cu plantute vii, si totodata este vie si tinereasca prin felul in care au fost utilizate lumina si accentele de culoare.

Holul, prin constructie lung si destul de inalt, a primit un tratament de extindere vizuala pe latime, prin montarea unei oglinzi de mari dimensiuni pe un perete. De asemenea, prin plasarea inspirata a rafturilor, s-a obtinut ghidarea privirii catre acele puncte de interes care-l avantajeaza, reglandu-i intrucatva proportiile.

Provocarea a venit din proportiile nu tocmai inspirate ale dormitorului si ale biroului, care, la o prima vedere, pareau prea mici. Prin plasarea mobilierului in asa fel incat sa nu incomodeze traficul, ci sa serveasca scopului pentru care a fost creat si sa faca parte din ambient, fara sa atraga prea mult atentia, s-a obtinut efectul de augumentare a spatiului, o senzatie puternica, mai ales daca se face o comparatie intre imaginile cu spatiile goale de la inceput si cele cu amenajarea terminata.

Dressingul din dormitor este completat de un al doilea spatiu de depozitare, situat dupa usa. Astfel, niciun dulap nu incomodeaza trecerea, iar patul este singurul obiect de mari dimensiuni din incapere, asa cum ar trebui sa fie.

In mod similar, in camera de oaspeti a fost plasata o canapea extensibila, care pe timpul zilei este retrasa si nu afecteaza functia secundara a incaperii, si anume aceea de birou.

Proiectul are la baza un profil al clientului, care cuprinde atat preferintele cromatice ale proprietarilor, cat si cerintele logice legate de spatiile de depozitare, de locul unde familia se reuneste in mod curent, dar si de stilul general de amenajare. Pe baza acestui profil a fost dezvoltat un concept care frapeaza prin coeziune, atentia la detalii si mai ales prin senzatia de spatiu care este prezenta in toate incaperile.

Designerul a folosit in mod creativ lumina naturala, cu filtrare de diverse calitati (storuri romane, draperii, suprafete reflexive), astfel incat apartamentul sa profite la maximum de amplasarea fericita raportata la punctele cardinale. In plus, amenajarea finala este subliniata de calitatea deosebita a finisajelor, atentia la detalii si minutiozitatea transformand interiorul intr-o bijuterie in care se poate locui.

Pentru o vizualizare completa a apartamentului accesati galeria foto.

Material realizat de SpotOnDesign.

Designer Luciana Georgescu:

0745.622.840
luciana@spotondesign.ro
www.spotondesign.ro

 

Related posts

Ușile glisante, ușile care oferă un aer șic locuinței tale

Adina Meyers

Amenajările interioare la început de an, o dezbatere cu designerul Irina Constantin

Adina Meyers

Cum sa alegi cel mai bun aspirator

Adina Meyers