LifeStyle

Asigurati-va un confort inteligent si accesibil in locuinta cu sistemul de control al incalzirii ISTABAI

Zi de zi, cu totii incercam sa gasim solutii eficiente pentru a reduce costurile facturilor de utilitati. Cu ajutorul tehnologiei de azi, ne putem permite sa avem o viata  mai placuta, sa facem totul mai rapid, mai inteligent si, nu in ultimul rind, ECO.

In materialul de fata vom da ca exemplu un sistem inteligent de control al incalzirii in locuinta ale carui caracteristici esentiale sunt economicitatea si cresterea confortului utilizatorului. Cu alte cuvinte, va propunem o solutie inteligenta dar accesibila care aduce confort in case si economie in buzunare.

Cu ideea caselor inteligente suntem oarecum familiarizati. Un astfel de sistem asigura controlul automatizat al incalzirii, iluminatului si chiar inchiderea si deschiderea jaluzelelor, realizandu-se astfel economii substantiale. De obicei investitia este, insa, mare, iar in cazul montarii unui sistem nou, sunt necesare modificari ale locuintei, un adevarat santier care implica spargeri de pereti si cabluri. Exemplul pe care il oferim se concentreaza pe segmentul care poate aduce cele mai mari economii, si anume incalzirea locuintei.

Confortul care economiseste bani!

Sistemul ISTABAI permite reglarea temperaturii de la distanta cu mare precizie, asigurand cresterea confortului in casa si obtinerea unor economii semnificative, de pana la 40%, la factura de incalzire. Se poate controla temperatura in toata casa, sau, individual, in fiecare camera, in functie de preferinte.  De asemenea, poate fi adaptat la majoritatea tipurilor de incalzire:  centrala proprie, centrala de bloc sau printr-un furnizor extern de energie termica (RADET), chiar si in cazul unui sistem de incalzire prin pardoseala.

Sistemul este controlat prin intermediul telefonului mobil, al computerului, de oriunde in lume, in timp real. Cu ajutorul interfetei grafice se pot configura, simplu si rapid, temperaturile, pe intervale orare, zile si luni, pentru intreaga casa sau pentru fiecare camera in parte.

Aplicatia web este foarte usor de utilizat, permitand modificarea parametrilor grafici de functionare, astfel incat temperatura se modifica in timp real.  La achizitionarea sistemului Istabai utilizatorul va putea crea un cont gratuit, iar aplicatia web va fi accesibila de la orice calculator si orice browser de internet.

Aplicatiile mobile gratuite pot fi descarcate de pe App Store (pentru iPhone) sau in GooglePlay (pentru Android), pur si simplu prin cautarea "Istabai".

Este de remarcat faptul ca instalarea dureaza cateva minute, fara a fi nevoie de personal specializat. Comunicarea intre echipamente se realizeaza prin frecventa radio proprie si nu necesita modificari ale casei.

Economii

Prin reducerea temperaturii cand nu este nimeni acasa si cresterea temperaturii cand sunteti in drum spre casa, se poate realiza o economie de pana la 40% din factura de incalzire, mai ales daca se face o planificare riguroasa. Cele mai mari economii se realizeaza atunci cand fiecare calorifer este controlat individual.

Confort si mobilitate

Se poate  controla temperatura in casa de oriunde v-ati afla in lume, direct prin telefonul mobil iar setarile intiale pe zile si intervale orare pot fi modificate in timp real.

Usor de utilizat

Instalarea dureaza 20 de minute si nu necesita personal specializat, putand fi efectuata de proprietar (Do-It- Yourself). Sistemul este comod deoarece nu necesita modificari ale peretilor sau cabluri inestetice , iar inregistrarea echipamentelor pe site este simpla si rapida. Este creat pentru: apartamente, case, cladiri de birouri, pensiuni si hoteluri, fiind ideal pentru case de vacanta

 Investitie mica

Investitia este de 270 de euro pentru un sistem simplu care asigura temperatura dorita, aceeasi in intreaga locuinta si care consta intr-o statie de baza, un senzor de temperatura si un modul de comunicare (comutator) pentru centrala. Functionarea este oarecum asemanatoare cu cea a unui termostat, insa deosebirea esentiala consta in faptul ca reglarea se poate face de la distanta iar senzorul se poate amplasa in orice loc, fiind cel mai precis senzor de temperatura existent pe piata (permite reglarea temperaturii cu o precizie de 0,1 grade!).

Pentru a maximiza economia la factura de incalzire, putem controla temperatura din fiecare camera individual. Este nevoie, in afara de statia de baza, de un pereche senzor de temperatura – regulator de calorifer (asemanator cu robinetul cu cap termostatat) care se monteaza pe fiecare calorifer. Intreg sistemul de incalzire al casei poate fi controlat usor prin intermediul unui computer, smart phone sau tableta. Este de remarcat faptul ca o statie de baza acopera o suprafata pe o raza de 500 m2, si poate fi utilizat si pentru case cu mai multe nivele.

Economia generata de un sistem complet este de pana la 40% din factura de incalzire, in functie de izolarea apartamentului.

De exemplu, pentru un apartament de 3 camere cu incalzire pe orizontala (centrala de bloc) investitia este de 592 euro. Dupa instalarea sistemului in apartament, au fost realizate economii de 40% la factura de incalzire in lunile de iarna. Sistemul va fi amortizat in aproximativ 3 sezoane. 

Proprietarii caselor de vacanta se pot conecta in timp real cu casa lor, de oriunde si pot controla temperatura in casa, fara a fi nevoie sa apleze la vecini. Pentru casele de vacanta se poate utiliza sistemul Istabai de baza, format dintr-o statie de baza, senzor de temperatura si un modul de comunicare pentru centrala, pornind de la 270 euro.

Sistemul INSTABAI poate fi achitionat de la Danemar, unic distribuitor al produselor Istabai in Romania si oferind utilizatorilor din Romania posibilitatea de a comanda echipamente direct la un partener local. Astfel clientii pot beneficia de consultanta privind configurarea optima a sistemului, instalare, garantie, service, actualizare software si alte servicii, furnizate de un personal calificat.

Mai multe informaţii: Revista Căminul, ediţia de iarnă.

Contact: info@istabai.ro  ; telefon: 021 310 7372

Website: www.istabai.ro

Related posts

Cum ieșim din capcana autosabotării: 3 elemente esențiale

Adina Meyers

VIKING a lansat un robot de tuns iarba adaptat pentru curtile mici

Adina Meyers

Clubul Equestria gazduieste demonstratii de dresaj natural, sustinute de actorul Denis Stefan

Adina Meyers