LifeStyle

8 cadouri de casa noua pe care le poti realiza chiar tu pentru prietenii tai

Motivele pentru care urmatorul cadou pentru prietenii tai ar trebui sa fie realizat chiar de tine sunt numeroase. Un cadou handmade este unic, personalizat, poate fi un mod bun de economisi bani si, nu in ultimul rand, te poti distra in timp ce-l faci. Nu ai nevoie decat de o idee buna, de materialele potrivite si de putina indemanare. 

 

  1. Suport pentru carti

Pentru prietenii care sunt pasionati de citit, poti realiza un opritor de carti personalizat. Trebuie sa faci rost de un animal din plastic sau cauciuc (o figurina care sa se poata lipi in picioare pe o suprafata plata), de la magazinul de jucarii pentru copii, de o bucata masiva din lemn, dreptunghiulara si mare cat sa incapa pe un raft de carti, de lipici si de un spray cu vopsea.

E foarte simplu, lipesti animalul din plastic sau cauciuc, in picioare, pe bucata de lemn (ai grija sa nu existe diferente prea mari de dimensiune intre figurina si bucata de lemn) si apoi dai uniform cu spray peste creatie. Incepe actiunea aceasta pe o bucata de material de care nu mai ai nevoie, ca sa nu murdaresti cu vopsea podeaua.

La final vei avea o adevarata sculptura decorativa cu rol practic de opritor de carti.   

  1. Recipiente personalizate

Poate fi vorba de o vaza pentru flori sau de un borcan pe care sa-l umpli apoi cu dulceata facuta de tine. Pentru personalizarea recipientului nu ai nevoie decat de un pistol de lipit cu lipici fierbinte si de vopsea pentru sticla.

Aplica lipiciul in ce forma vrei, lasa-l sa se usuce si apoi aplica cu pensula doar o fasie de vopsea peste forma de lipici sau vopseste intreg recipientul, in functie de ce aspect final iti doresti. 

 

  1. O perdea de dus brodata

Un cadou care va cere un pic mai mult efort dar cu siguranta va merita este o perdea de dus cusuta chiar de tine. Poti broda pe perdea valuri, versuri sau ce crezi ca s-ar potrivi cu stilul sau pasiunile persoanei care va primi cadoul.    

In baie incepem si ne terminam de obicei ziua asa ca un astfel de cadou va fi cu siguranta mereu in atentia celui care-l primeste.

  1. O umbrela pictata

O umbrela in culori vii este un cadou potrivit aproape pentru oricine, in orice anotimp al anului. Iata cum ne invata Design For Mankind  sa realizam o astfel de umbrela.

Cumpara o umbrela alba simpla, cateva vopsele rezistente la apa, in culori vii, si o pensula. Apoi exerseaza-ti tehnica de stropit cu pensula pe o bucata de hartie si cand esti gata, incepe sa arunci stropi de vopsea pe umbrela in timp ce o rasucesti pentru a se acoperi uniform. Lasa sa se usuce prima vopsea inainte de aplicarea celei de-a doua.

La final, las-o la uscat peste noapte si umbrela in culori de neon, in stilul lui Jackson Pollock, este gata sa inveseleasca ziua celui care o va primi.  

  1. Sapunuri personalizate

Cea mai simpla reteta pentru a realiza sapunuri de casa este sa folosesti o baza de sapun pe care o poti lua de la farmacie, sau bucati de sapun de casa. Nu e nevoie decat sa topesti  baza de sapun sau  sapunul de casa si sa adaugi peste ele aromele preferate sub forma de uleiuri esentiale de levantica, menta etc.

Amesteci bine, apoi torni solutia finala in diferite forme si o lasi sa se raceasca pret de cateva ore. Poti impacheta produsul final in stil rustic, in material de sac sau in, legat cu o sfoara subtire sau poti cumpara hartie de impachetat din comert. 

 

  1. Fete de perna asortate

Acest cadou e perfect pentru un cuplu care tocmai s-a mutat la casa noua. Site-ul  abeautifulmes.typepad.com te invata toti pasii prin care sa treci pentru a realiza doua fete de perna personalizate ce vor arata grozav una langa cealalta, pe pat.

Ai nevoie de doua fete de perna, de litere autocolante pentru a lipi pe material cuvintele  EL si EA si de un material diferit de cel al fetelor de perna, din care sa faci o inimioara. 

Putina rabdare si indemanare si cadoul poate fi gata intr-o ora.

 

  1. Servete de bucatarie personalizate

Daca persoana pentru care vrei sa faci un cadou este pasionata de bucatarie, un cadou inspirat ar fi un set de servete personalizate alaturi de cateva ustensile de bucatarie, din lemn. Ustensilele le poti cumpara din comert, insa servetele se pot personaliza foarte usor.

Ai nevoie de servete intr-o culoare uni, de bucati de materiale cu modele si culori diferite pe care sa le aplici de-a latul servetelor si de o masina de cusut. Daca ai rabdare si talent, le poti coase chiar de mana.

 

  1. Un colaj cu fotografii

Un colaj foto e usor de realizat, fie ca asezi pozele intr-o rama clasica sau intr-un calendar. Indiferent de forma aleasa, acesta va fi cu siguranta un cadou inspirational.

Downloadeaza poze de pe contul de Instagram sau Facebook al persoanei pentru care pregatesti cadoul, mergi la cel mai apropiat magazin care developeaza poze, cumpara-ti o foarfeca buna, cartoane, rama, lipici etc. si pune-ti imaginatia la contributie sa aranjezipozele pentru acest cadou unic.

 

Indiferent ce cadou handmade alegi sa faci, cu siguranta va castiga aprecierea prietenilor tai pentru simplul fapt ca ti-ai dedicat timp si energie pentru a lucra la ceva personalizat pentru ei. 

 

Surse foto: Shutterstock

Related posts

Sote de dovlecei cu lămâie și mentă

Adina Meyers

Înființarea unei firme: 8 greșeli de evitat

Adina Meyers

HORIA CREANGA- crezul simplitatii

Adina Meyers