Vrei sa ai un camin primitor, confortabil si in acelasi timp sa sporesti energia pozitiva a casei? Urmand doar cateva reguli de baza din arta feng shui iti poti reimprospata locuinta. Maestrii acestui stil sustin ca, odata ce pui in practica sfaturile, te vei bucura de o viata sanatoasa si prospera.

Bucataria – Arta Feng Shui sustine ca spatiul bucatariei este considerat inima casei. Asadar, sporeste creativitatea si starea de bine cu ajutorul catorva sfaturi utile. Decoreaza bucataria cu cat mai multe elemente culinare si plante verzi pentru a incuraja energia pozitiva. Pozitioneaza aragazul, frigiderul si chiuveta cat mai departate unele de altele pentru a separa elementele apa si foc. Pentru decorul bucatariei alege culori placute, deschise. Albul ajuta la scaderea in greutate, galbenul si bejul ofera o stare de satietate  iar verdele asigura o digestie buna. Atentie, rosul si negrul sunt admise doar pentru accesorii.

Baia – Baia este centrul energetic al locuintei, sustin maestrii in Feng Shui. Asadar, profitati din plin si amplificati influenta puternica asupra celorlalte energii ale casei. Vasul de toaleta  trebuie pozitionat intr-o loc cat mai discret. Oriunde s-ar afla, capacul vasului trebuie lasat  inchis dupa utilizare. In acest fel, preveniti scurgerea energiei pozitive si blocati accesul celei negative in interiorul baii. Acest lucru este valabil si in cazul cosului cu rufe murdare. De aceea, alegeti un cos care sa se inchida permanent. In acest fel evitati raspandirea acestor tipuri de energii.

Living –  Este spatiul unde iti  petreci majoritatea timpului alaturi de familie si cei dragi.  Asadar ai nevoie de un loc cat mai spatios,  modern, lejer si primitor. Pentru a obtine toate aceste avantaje trebuie sa tii cont de cateva detalii importante. In primul rand, nu aglomera mobilierul. Evita pe cat posibil amplasarea dezorganiata a  acestuia.  De asemenea, evitati asezarea mobilei in forma de L. Ofera senzatia de decor incompet si dezechilibreaza camera. Culorile alese pentru personalizarea incaperii depind de pozitionarea livingului. In majoritatea cazurilor sunt recomandate nuantele care favorizeaza  sanatatea: crem si galben pai. Peretii pot fi decorati cu oglinzi, rame si tablouri armonioase.Retineti ca oglinzile trebuie pozitionate in asa fel incat sa reflecte un peisaj de afara, niciodata o usa sau o alta oglinda.

Dormitorul – Evita pe cat posibil nuantele de rosu in decorul dormitorului. Rosu este o culoare yang si denota emotii puternice.  Nu vei reusi sa te odihnesti si ai putea avea senzatia de oboseala chiar si dupa o noapte de somn. De asemenea, influenta acestei paltete cromatice poate provoca conflicte in cuplu. Potrivit stiinte orientale, culorile ideale pentru personalizarea dormitorului sunt cele calde, precum: bej, galben si cafeniu. Sunt culori relaxante si pot duce la un somn placut.

Oglinzile situate in spatiul de odihna si relaxare pot reflecta energia din jur si amplifica grijile. Daca doriti cu orice pret sa aveti oglinda in dormitor, recomandarea specialistilor este sa o amplasati in asa fel incat sa nu va reflectati in ea. De exemplu, o puteti atasa pe spatele usilor din sifonier.

Curatenia aduce un plus de energie, purifica aerul si te ajuta sa te simti mai bine. Dezordinea poate bloca fluxul de chi (energia pozitiva), duce la stagnare, perturba somnul si impiedica lucrurile din viata ta sa se miste inainte. De asemenea, evitati sa aglomerati spatiul de pe noptiere. Nu lasati cartile, documentele sau alte obiecte pe acestea. Va pot peturba si adanci si mai mult in grijile cotidiene. 

Autor: Ruxandra Ilie

Sursa foto: www.pinterest.com

Related posts

Nuanțele pastel – soluția potrivită în cazul în care dorești o casă colorată

Adina Meyers

Materialele textile in designul interior

Adina Meyers

Calm in decoruri romantice

Adina Meyers