Solutii Constructive

Arhitectura minimalista: cui se potriveste?

O locuinta minimalista este eleganta, simpla, cu forme arhitecturale surprinzatoare, planuri neintrerupte si culori neutre. Astfel, spatiul devine mai larg, mai amplu, mai luminos, iar dezordinea si aglomeratia sunt eliminate, functionalitatea fiind extrem de importanta.

In arhitectura, stilul minimalist se confunda in mare parte cu cel cubist, fiind caracterizat de spatii generoase, numeroase laturi vitrate, un flux permanent intre interior si exterior, deschideri care fura colturi de natura sau de cer pentru a le aduce in interior.

Premisele minimalismului constau in functionalitate si in reducerea la formele esentiale, primare, la strictul necesar. Antitetic stilurilor cu care eram obisnuiti pana acum cativa ani, minimalismul este adesea asociat cu arhitectura contemporana, tocmai datorita amplorii pe care a luat-o in ultimul timp si popularitatii de care se bucura. Abordand spatiile practice, stilul minimalist vizeaza un spatiu aerisit si pune in evidenta volumetriile.

Acest stil este potrivit persoanelor foarte ocupate, care nu au mult timp la dispozitie pentru curatenie, si persoanelor care prefera incaperile aerisite si luminoase unde se pot bucura de spatiu, lumina si in care pot cuprinde dintr-o privire toate obiectele din casa, fara ca atentia sa le fie captata la fiecare colt. 

Related posts

Dale pentru terase

Adina Meyers

Cum hidroizolezi un acoperis circulabil

Adina Meyers

Producătorul JCB intră pe piața platformelor autoridicatoare

Adina Meyers