Amenajari Interioare

„Are loc un calorifer din oțel în casa mea?“ Întrebarea la care îi ajutam pe români să răspundă 

Pentru a avea parte de confort și armonie în propria locuință indiferent de anotimp și de vremea de afară, este nevoie să faci o alegere înțeleaptă la achiziționarea fiecărui element component al instalației de încălzire. Pe lângă o centrală termică performantă, este nevoie de inspirație și atunci când vine vorba despre alegerea caloriferelor.

Unul dintre aspectele importante de care trebuie ținut cont se referă la material. Ce este mai bine să alegi pentru casă: calorifer otel, din aluminiu sau din fontă? Care se încadrează perfect și care asigură o eficiență sporită? Iată câteva informații esențiale!

Tipuri de calorifere existente pe piață

În general, pe piața românească există, din punct de vedere al materialului din care sunt produse, trei tipuri de calorifer: de oțel, fontă și aluminiu. Cele din fontă erau general răspândite în blocurile construite înainte de 1989. Au o durată îndelungată de viață și dau dovadă de performanță în reținerea căldurii, dar sunt voluminoase, foarte grele, trebuie revopsite periodic, iar integrarea lor într-un apartament decorat modern se poate dovedi foarte dificilă. 

Pe de altă parte, dispozitivele din aluminiu se bucură de mai multă popularitate, datorită faptului că materialul este mai ușor, iar caloriferele pot fi transportate și instalate fără mare efort. Au un aspect plăcut și nu ruginesc, însă, pe de altă parte, trebuie aerisite în fiecare an, iar slaba rezistență la șocuri implică riscuri majore de a se deforma.

De ce să optezi pentru un calorifer din oțel?

În aceste condiții, mulți utilizatori preferă dispozitivele realizate din oțel, material care prezintă numeroase avantaje. 

În primul rând, trebuie știut că echipamentele de încălzire realizate din acest material au forme și dimensiuni variate, datorită faptului că oțelul este un material mult mai ușor de modelat. De aici decurg numeroase avantaje de natură estetică, din moment ce există posibilitatea de a alege exact dimensiunile și forma potrivite pentru apartamentul sau casa în care locuiești. Designul interior nu va avea decât de câștigat!

calorifer otel

Dincolo de aspect și de încadrarea în casă, contează foarte mult și argumentele de natură pur utilitară și tehnică. Diferitele modele de calorifer din oțel oferă un bun randament termic, ceea ce înseamnă că degajă rapid căldura în interiorul camerei în care sunt montate, datorită elementelor tubulare, cu o suprafață extinsă, din care sunt construite. În plus, echipamentele se remarcă prin faptul că rezistă la temperaturi ridicate, care pot merge chiar și până la 100 de grade Celsius. 

Dezavantajele sunt mai puțin numeroase. Din cauza reziduurilor, dispozitivele se pot înfunda mai ușor decât cele din aluminiu, ceea ce necesită acțiuni suplimentare sau tratarea apei înainte de intrarea în circuit. Durata de exploatare este, la rândul ei, ceva mai redusă. 

În schimb, prețurile reprezintă un alt argument în favoarea alegerii unui calorifer oțel. Te poți convinge consultând bogata ofertă existentă în magazinul online QuickShop.ro. Vei găsi zeci de modele produse de firme de top pe plan internațional, precum Ferroli, care garantează calitatea și buna funcționare în mod constant.

Făcând o alegere inspirată, obții în același timp avantaje estetice, cât și confortul pe termen lung, pentru tine și cei dragi!

Related posts

Cum să creezi o atmosferă de lux în casa ta?

Adina Meyers

Izolarea corecta a mansardei

Adina Meyers

Franța sau cum să decorezi o locuință cu eleganță și rafinament

Adina Meyers