Pentru placarea soclului sau pentru conferirea unor accente pe fatada cea mai buna alegere pare sa fie ardezia.

Ardezie este o piatra naturala extrem de rezistenta, potrivita unui proiect de casa cu influente traditionale sau clasice datorita faptului ca are un aspect patinat. Ardezia se formeaza pe funduri secate de mare, prin metamorfism (structura pietrei se modifica la caldura si presiune) din sist si argila. Intarirea sistului si a argilei prin metamorfism se numeste foliere. Mai exact, ardezia este noroi compactat asa ca, de multe ori, pe suprafata pietrelor de se gasesc fosile de plante, fapt care da un plus de valoare finisajului si o nota de originalitate.

Desi este rezistenta in timp si la intemperii, la foc si actiunea directa a soarelui ardezia se zgarie si se ciobeste usor dar acest lucru devine un lucru benefic intrucat astfel ardezia se „antichizeaza” devenind mai spectaculoasa din punct de vedere estetic. Daca va doriti insa un aspect „fresh” puteti folosi ulei mineral pentru a face zgarieturile sa dispara iar semnele si ciobirile pot fi sablate cu smirghel fin. Este o piatra cu granulatie fina si neporoasa, nu absoarbe apa, nu se pateaza si nu necesita sa fie lacuire.

Pe langa placarea unor portiuni ale fatadelor, acesta piatra silicoasa este ideala pentru placarea suprafvetelor din bucatarie intrucat este rezistenta la acizi, alcool, grasimi si produse de curatat. Gama de aplicatii a ardeziei cuprinde acoperisurile si pardoselele, piatra fiind complet nealunecoasa. Ardezia poate fi rustica, romantica sau eleganta in functie de nuanta pe care o alegeti.

Related posts

Kit-uri de control Trimble Ready instalate din fabrică pe excavatoarele Hyundai

Adina Meyers

Dormitor de mansarda: intimitate si confort

Adina Meyers

Mansardă modernă amenajată în stil scandinav

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe