LifeStyle Retete

Ardei copti umpluti cu vinete

Ingrediente:

12 bucati ardei grasi verzi (pot fi si lunguieti)

1 kg de vinete

200 ml ulei, de preferat de masline

1 lamaie mare

sare

1 lingurita rasa de zahar

frunze proaspete de menta si busuioc (optional)

1 ceapa rosie (optional).

Citeste si: De incercat la cina: vinete umplute pane

Mod de preparare:

Spalam legumele. Coacem vinetele prin metoda clasica. Cand sunt coapte le punem intr-un vas cu sita una langa alta, apoi incepem sa le decojim si le mutam in alt vas cu sita.

Curatam ardeii de cotoare, le scoatem semintele si ii spalam putin in inerior, apoi ii lasam la scurs cu gatul in jos. Daca au lamele mari in interior, le taiem si pe acelea, iar daca au parti stricate, le inlaturam in totalitate.

Coacem ardeii, avand grija sa-i rotim pe toate partile (chiar daca nu au codite, putem sa bagam degetele in interior si sa-i rotim). Cand sunt copti peste tot, ii scoatem intr-o cratita cu capac si presaram putina sare peste ei, apoi punem capacul inapoi. Acest lucru va face ca ei sa se inmoaie putin si cojile sa se desprinda foarte usor.

Lasam ardeii si vinetele la racit, asteptand minim 30 de minute ca sa se scurga si sucul din vinete deoarece este amar. Tocam apoi vinetele, pe rand, inlaturand coditele, iar miezul tocat il punem intr-un bol.

Frecam vinetele cu un praf de sare, zaharul si zeama de la o lamaie mare, apoi incepem sa adaugam treptat, in firicel subtire, uleiul. Cand sunt gata, adaugam verdeata taiata foarte fin si un ardei copt taiat cubulete. In aceasta compozitie nu adaugam ceapa. Cu o lingura, umplem ardeii cu salata de vinete avand grija sa nu-i rupem de tot (daca s-au rupt putin avem grija sa-i suprapunem pentru ca sunt flexibili si ii putem modela), apoi ii asezam intr-un vas cu capac si ii punem la frigider pentru minim 2-3 ore ca sa se raceasca.

Pentru servire, ii asezam pe un platou mic sau direct in farfurie si ornam cu frunze proaspete de menta si busuioc si inele de ceapa, de preferat rosie.
Aceasta combinatie este foarte gustoasa si aromata.

Material preluat de pe www.gustos.ro

 

Related posts

Ingrijire si protectie optima a pielii cu Sun Balance

Adina Meyers

Atypic – singurul restaurant gourmet cu specific sud-american

Adina Meyers

Ce diferențe există între pescuitul comercial și cel recreativ

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe