Home LifeStyle

5 sfaturi esențiale pentru cei care doresc să își cumpere un dozator de apă pentru acasă

Apa are un rol-cheie în cadrul reacțiilor și proceselor metabolice. Organismul uman elimină zilnic, în mod natural, aproximativ 2.5 litri. Acesta este și motivul pentru care este necesară suplimentarea acestor pierderi zilnice de apă cu o cantitate ideală pentru a evita deshidratarea. Însă este important să fim atenți la apa pe care o consumăm. Atât noi, cât și cei dragi nouă. Deoarece o serie de factori influențează în mod decisiv calitatea acesteia. Una dintre cele mai sigure soluții la care poți avea acces acum, privind consumul de apă potabilă, constă în achiziționarea unui dozator de apă.

 

Iată 5 aspecte pe care este bine să le știi, dacă vrei faci o astfel de achiziție:

 

1.   Dozatoarele de apă au sisteme de filtrare performante

Un astfel de aparat oferă o calitate a apei net superioară celei pe care o garantează apa îmbuteliată. Asta datorită sistemelor de filtrare integrate, ce determină puritatea și gustul. Dozatoarele de ultimă generație sunt prevăzute cu filtre ce au capacitatea de elimina din apă chiar și cele mai mici impurități. Cu dimensiuni de până la 1 micron. Iată câteva exemple de factori nocivi pentru organism, ale căror particule microscopice pot fi reținute de dozatoarele moderne, prin filtrarea apei: clor, insecticide, microorganisme, bacterii, substanțe sintetice cancerigene.

2.   Filtrele dozatoarelor trebuie schimbate cu regularitate

Chiar dacă acționează foarte bine pentru purificarea apei, filtrele dozatorului trebuie schimbate la anumite intervale de timp. Aceste componente extrem de importante ale aparatului garantează o capacitate maximă de lichid filtrat. Variind de la un model la altul. Mai mult decât atât, există și cazuri în care dozatoarele de apă sunt utilizate și pentru gătit. Așadar, filtrele sunt expuse unor nevoi de consum și mai mari. Capacitatea acestora diferă de la model la model, iar durabilitatea acestora poate fi determinată și de duritatea apei ce trece prin ele. Pentru schimbarea filtrelor dozatorului de apă, dar și pentru ale lucrări sau verificări tehnice ale aparatului, apelează cu încredere la un service pentru dozatoarea de apa.

3.   Dozatoarele de apă se aleg în funcție de nevoile casei

Unul dintre cele mai importante criterii pentru alegerea unui dozator de apă se bazează pe nevoile reale de consum ale întregii familii. Dacă mai iei în calcul și eventualitatea în care se gătește cu apă de la dozator, nu de la chiuvetă, vei realiza cât de importantă este o astfel de estimare. Așa cum spuneam și mai sus, o cantitate mai mare de apă determină achiziționarea unui dozator cu filtre ce oferă garanția unei utilizări cât mai îndelungate. Așadar, nu doar capacitatea recipientului trebuie să te intereseze, atunci când vrei să comanzi online un dozator de apă, ci și capacitatea maximă de lichid filtrat. Aceste două variabile sunt determinate de: numărul persoanelor din casă, obiceiurile de consum ale familiei, regularitatea cu care se gătește (vs comenzi online de mâncare) și apa preferată pentru a prepara alimentele (apă de la chiuvetă vs apă de la dozator).

 

4.   Dozatoarele de apă și cele mai importante funcții ale lor

Un dozator de apă modern îți asigură o serie de funcții ce validează (încă de la primele utilizări) utilitatea unui astfel de aparat în casa ta. Optează pentru un dozator de apă de ultimă generație, citind cu atenție întreaga listă de specificații tehnice pe care o poți găsi pe site-ul producătorului. În cazul în care faci o alegere inspirată, produsul pentru care ai optat poate oferi apă rece filtrată rece și apă filtrată caldă. Astfel, ai parte rapid de temperatura optimă a apei, fie că vrei să te hidratezi sau să speli fructe, fie că vrei să îți faci un ceai dimineața. Vei realiza cât de simplu este să ai acces la apă fierbinte, economisind astfel timp prețios în fiecare zi.

 

5.   Dozatoarele de apă și dimensiunile de care dispun

Chiar dacă nu reprezintă un aspect important pentru alegerea unui dozator de apă, este esențial în cazul în care nu dispui de foarte mult loc liber în spațiu în care vrei să îl amplasezi. Însă ai acum parte de o gamă variată de modele, cu dimensiuni perfecte pentru a permite o amplasare facilă a dozatoarelor de apă în diferite spații: blatul din bucătărie, zona de tranzit din hol, living etc. Caracterul ergonomic al unui dozator de ultimă generație se poate îmbina de minune cu aspectul futurist al designului, pentru a te bucura de un produs pe cât de util nevoilor case, pe atât de plăcut la vedere.

 

Alege acum un dozator performant, menit să asigure necesarul zilnic de apă pentru întreaga ta familie. Beneficiile unui astfel de aparat nu pot fi trecute cu vederea, gravitând în jurul bunei funcționări a organismului, pe care consumul de apă lipsită de impurități îl poate asigura. Cât despre lucrările de mentenanță necesare unui astfel de aparat, click pe link-ul de mai sus și ai acces rapid la un service pentru dozatoare de apă așa cum toate trebuie să fie.

 

Related posts

Importanța unei bucătării. De ce să acordăm mai multă atenție amenajării ei

Adina Meyers

DELTA DesignExpo: expozitie de noutati internationale si design de produs romanesc

Adina Meyers

Whirlpool Romania prezinta hotele Art Gallery

Adina Meyers