LifeStyle

Architecture in fashion – un workshop dedicat design-ului parametric

Architecture in Fashion este un workshop practic, de fabricatie low-tech, adresat atat fashion designerilor si oamenilor “into fashion”, cat si studentilor, arhitectilor, designerilor de produs si interior, inginerilor, in cadrul caruia participantii au avut nevoie doar de propriile maini, foarfece si hartie pentru a crea piesele vestimentare.

Viziunea scolii Parametrica asupra acestui workshop face referire la perioada controvesata in care ne aflam, o perioada parametrica, ale carei elemente se reflecta in toate domeniile: arhitectura, urbanism, fashion, design interior si de produs etc. Scopul intalnirii a fost constientizarea constributiei designului computational la evolutia si dinamismul pe care acesta il poate impune creatiei.

Ziua I

Prima zi a workshop-ului a fost dedicata viziunii si conceptelor care stau la baza designului parametric. In aceeasi zi au fost alese modalitatea de lucru si formele geometrice (primitive) cu care fiecare participant si-a construit prototipul/ instalatia.

Zilele II si III

A doua zi a marcat partea practica, in care participantii si-au gandit si construit instalatia pe care au prezentat-o la finalul celei de-a treia zile, in fata unui juriu specializat, alcatuit din Mihaela Schiopu (Architect, Product Designer), Ina Leonte (Architect, PhDc UNAIM), Corina Vladescu (Fashion Designer), Andra Moga (Fashion Stylist), Elena Paslaru (Comunication Specialist, The Cover), Tiberiu Argint (Sales consultant, Bang & Olufsen) si Catalina Coca (Jurnalist, Casamea.ro).

Instalatiile din hartie au surprins placut juriul, atat ca aplicabilitate in creatiile fashion, cat si ca design, inovatie si capacitate de argumentare. Rochii parametrice, piese vestimentare concept (accesorii precum maneci detasabile, palarii etc.), abajururi, pattern-uri creative – acestea sunt doar o parte din instalatiile creative realizate din hartie utilizand designul computational.

Parametrica [digi fab school] este o initiativa a Laboratorului de Arhitectura, fiind prima organizatie educationala din Romania ce organizeaza cursuri si workshopuri de Design Computational, cu aplicatii in diverse domenii precum arhitectura, urbanism, design interior, design de produs, etc. Tutorii scolii sunt Arian Hakimi Nejad (M. Arch, On-A Barcelona & Parametrica) si Diana Nitreanu (M. Arch, Laboratorul de Arhitectura & Parametrica).

Laboratorul de Arhitectura creeaza forme concept personalizate in functie de spatiu si client. Serviciile oferite se construiesc in jurul unui respect pentru forma, geometrie, evolutie, oameni, filosofie, lumina, spatiu.

Tot in aceasta iarna au fost lansate ambele site-uri sub umbrela Laboratorul de Arhitectura: www.laboratoruldearhitectura.ro si www.parametrica.ro.

Pentru mai multe informatii si fotografii:

Elena Paslaru – elena@thecover.ro – 0741 13 78 91

Delia Tesileanu – delia@thecover.ro – 0755 06 05 84

Olivia Dutu – olivia@thecover.ro – 0723 33 20 47

           

 

Related posts

Food Design: Bon Appetit by Cecilie

Adina Meyers

Prezentarea noului sediu al Ambasadei SUA– un exemplu de constructie verde

Adina Meyers

Cinci ani garantie pentru electrocasnicele incorporabile Electrolux, Zanussi si AEG achizitionate pana la 31 decembrie 2015

Adina Meyers