O casa in care sa se simta confortabil si datorita faptului ca aceasta nu are un impact neplacut asupra mediului inconjurator si-a dorit proprietarul acestei locuinte particulare din judetul Brasov.

Constructia a durat aproape un an si jumatate. Proprietarul a optat pentru un proiect de casa cu acoperis plat. Acest gen arhitectural s-a potrivit perfect cu amprenta eco deoarece i-a permis cultivarea unei plante (sedum) pentru realizarea unui acoperis verde. Aceasta planta produce oxigen si ajuta la obtinerea confortului termic in interior (reduce pierderile de caldura iarna si raceste vara) si poate aduce insecte si pasari, ajutand la recrearea echilibrului natural, „deranjat” odata cu constructia casei.

Compartimentarea este simpla. Zona de locuit este un open space imens care ofera o libertate mare in amenajare. In constructia si amenajarea casei primeaza in primul rand calitatea si criteriile eco. Nu intamplator, suprafetele vitrate sunt mai mult decat generoase, casa fiind dotata cu usi si ferestre mari din sticla pentru a fi scaldata cu lumina naturala din abundenta. In livingul mare unde lumina naturala nu era suficienta, aceasta a fost adusa cu ajutorul celor trei tunele solare VELUX, de altfel produse inovatoare si ecologice care ilumineaza natural si ajuta la economia de curent electric. Tunelele solare VELUX au un profil exterior similar ferestrelor de mansarda, un tub reflectorizant prin care lumina este captata si o aplica la interior prin care lumina naturala este difuzata.

Livingul impresioneaza prin stil si personalitate. Peretele pictat grafitti in culori vii, infatisand forme geometrice, completeaza mobilierul sic la fel de colorat. Claritatea liniilor se potriveste perfect arhitecturii casei iar tunelul solar VELUX cu aplica semnata de designerul Ross Lovegrove se incardeaza de minune designului si amenajarii casei.

Dupa cum ne-a declarat proprietarul, se simte liber si fara constrangeri in noua sa casa. Starea de bine se datoreaza in mare masura si luminii naturale obtinute. „Casa este ceea ce mi-am imaginat, nu mai mult. Lumina castigata este suficienta. Aceasta se vede, se simte! ”

Pentru proiecte la fel de inspirate sau pentru detalii despre tunelul solar VELUX, vizitati www.velux.ro

Related posts

Securizează fiecare încăpere cu priza cu întrerupător aplicată, de la sercomelectric.ro

Adina Meyers

Balconul – un spatiu care merita atentia ta

Adina Meyers

Sfaturi privind montarea de prize în mobilă

Adina Meyers