LifeStyle

“Aranjam casa” cu parchet prelucrat cu vopsele pe baza de apa ale grupului ICA

Grupul marchigian, specializat in productia si comercializarea de vopsele speciale pentru lemn, lanseaza aceasta linie de produse conceputa pentru imbunatatirea productiei de parchet prefinisat la nivel estetic si cromatic, mentinand intotdeauna o mare atentie la impactul ambiental.

Grupul ICA din Civitanova Marche (Macerata), specializat in productia si comercializarea de vopsele speciale pentru lemn, prezinta o noua gama de vopsele UV pe baza de apa pentru parchet prefinisat care va revolutiona efectele estetice in termene de imagine si de design interior al mediului tratat. Pardoselile din lemn, se numara, cu siguranta, printre principalele elemente ale tendintelor actuale din constructiile rezidentiale si pentru afaceri si, din acest motiv, societatea marchigiana, datorita experientei sale, a dezvoltat solutii specifice pentru acest tip de pardoseala. Vopselele pe baza de apa marca ICA garanteaza performanta optima a pardoselii, extinzand posibilitatile creative ale decoratorilor si designerilor, cu un puternic accent asupra impactului ambiental si al mentinerii mediului.

Vopselele pentru parchet prefinisat marca ICA, foarte ductile din punct de vedere al aplicarii lor, au fost concepute pentru adaptarea optima la multitudinea de oportunitati pe care parchetul le ofera la nivel de creativitate. Realizarea ambientelor minimale, al look-ului “curat”, in mobilare precum si in finisari, reprezinta un trend in crestere continua  si, in acest sens, pardoselile din lemn joaca un rol de “mare protagonist”. Natural si “cald” prin excelenta, parchetul se preteaza la diferite metode de tratare a lemnului si, din acest motiv, un producator de vopsele cum este Grupul ICA poate asista furnizorii specialisti prin oferirea de designeri si proiectanti “instrumente de comert” inovatoare si ecologice.  Din aceasta perspectiva, societatea din Civitanova Marche puncteaza, pentru a se afirma ca un partener adevarat si adecvat avand capacitatea de a aduce experienta si competentele proprii pentru a obtine rezultate de un inalt nivel estetic si calitativ

Noile vopsele UV pe baza de apa ale Grupului ICA sunt concepute pentru satisfacerea exigentelor de proiectare arhitectonica si de a extinde posibilitatile de folosire ale vopsirii lemnului. Domeniul pardoselilor pentru interioare vede, astazi, impunerea parchetului prefinisat fata de cel traditional in timp ce, intre esente, cea de stejar are in mod sigur un succes semnificativ. De asemenea, sunt cele mai solicitate finisajele cu por deschis, care constau in pardoseli avand mentinut un aspect natural si oferind diverse medii simple si comode in acelasi timp. In aceasta optica, noile vopsele ICA cuprind  un primer UV pe baza de apa (UVA5022), un fond UV pe baza de apa (UVA5340) si doua finisaje UV pe baza de apa (UVA5346G10, pentru aplicarea in strat sau spray si UVA911, pentru aplicare cu trafaletul). Asadar sunt posibile diverse combinatii si se pot realiza cicluri de vopsire cu capacitatea de a imbina inalte performante calitative cu o mare atentie pentru mediul inconjurator.

Tematica sustinerii mediului ambient este foarte accentuata in designul interior si in arhitectura iar produsele dezvoltate de Grupul ICA demonstreaza inaltul grad de perfectiune tehnologica atinsa in productia vopselelor pe baza de apa. Acestea ofera, de fapt, avantaje de netagaduit din punctul de vedere al respectarii mediului (vopselele poliuretanice si solventii au niveluri ridicate de emisii nocive in atmosfera), garantand rezultate estetice si prezentari adesea superioare celor obtinute cu tehnologia alternativa reprezentata de vopselele acrilice la 100%. Primer-ul UV pe baza de apa (UVA5022) prezinta o aderenta mare fata de produsele cu solvent analoge, in timp ce noile finisari UV pe baza de apa (UVA5346G10 si UVA911) ofera performante de varf atat din punct de vedere al opacitatii precum si cel de definire a porului. Noile produse pe baza de apa ICA permit, de asemenea, de a da parchetului un aspect mult mai natural fata de vopselele acrilice 100% si pot fi utilizate in potrivirea de tente care “antichizeaza” stejarul, jucand astfel un rol fundamental in crearea acelor efecte de tonalitate cerute pe piata. Tehnologia UV pe baza de apa rezulta, astfel, a fi castigatoare nu numai in ceea ce priveste mediul dar si pentru capacitatea mare de a raspunde trendului stilistic actual din designul interior.

 

Noile vopsele pentru parchet prefinisat de la ICA pot fi combinate, dand viata ciclurilor intregi pe baza de apa (cu primer UV pe baza de apa UVA5022, fondul UV pe baza de apa UVA5340 si cu finisajul UV pe baza de apa UVA4356G10 sau UVA911). Versalitatea acestor produse ofera si oportunitatea de realizare a ciclurilor mixte, in prepararea vopselelor UV acrilice 100%. Aceste solutii nu reprezinta numai rezultatele activitatii constante de cercetare si dezvoltare efectuate de laboratoarele ICA, ci si expresia importantei strategice atribuita de grup imbunatatirii tehnologice continue. Dintotdeauna Grupul ICA tinde sa combine protectia mediului cu tehnologia de avangarda si inaltele performante, realizand produse care raspund exigentelor specifice fiecarui utilizator. Filosofia ecologica face parte din DNA al Grupului ICA si este concretizata incepand din anul 1983, anul nasterii primelor vopseluri pe baza de apa produse de societatea marchigiana.  Alegerea de a concretiza intotdeauna cu cea mai mare putere a vopselelor pe baza de apa a reprezentat raspunsul la cresterea gradului de constientizare privind protectia mediului si a persoanelor, cei ce lucreaza cu vopsele si celor care traiesc in contact cu produsele acoperite de aceste vopsele.

Ca si confirmare a atentiei acordata impactului ambiental de catre Grupul ICA, marca LIFE (Instrument Financier pour l’Environnement, acordata de Comunitatea Europeana gamei de vopsele pe baza de apa cu biocompusi) a premiat “dezvoltarea durabila si sustinuta” demonstrata de Grupul ICA si finalizata cu reducerea poluantilor atmosferici. Proiectul Grupului ICA, singurul premiat din domeniul produselor de vopsele, a demonstrat activitatea depusa in mod concret pentru reducerea emisiilor in atmosfera a solventilor organici volatili (SOV). Liniile de produse ale Grupului ICA (destinate utilizatorilor profesionisti) sunt vandute in intreaga lume. Distribuitorii specializati la nivel inalt servesc diverse sectoare ale vopselelor pentru lemn (de la mobilier la tamplarie, de la santiere navale la structuri pentru exterioare, de la usi la mobilier de gradina, de la parchet la instrumente muzicale).

Related posts

Pharmaceris B – Ingrijire delicata a pielii inca din primele zile de viata

Adina Meyers

„O harta a creatiei enesciene”

Adina Meyers

Cum poți fi propriul barista: rețeta unui cappuccino perfect

Adina Meyers