Amenajari case Amenajari Interioare

Aproape de Bucureşti: locuinţă modernă, spaţioasă şi foarte frumos personalizată

Proprietarii acestei case construite în apropiere de Bucureşti sunt oameni deschişi şi foarte prietenoşi, lucrează în domeniul financiar şi au două fete la şcoala generală. Cu alte cuvinte, o familie dinamică, veselă, mereu în acţiune.

De aceste „date” au ţinut cont designerii de la Designerul Tău. Astfel, le-au propus un proiect de amenajare în stil modern, minimalist, foarte aerisit şi cu mult spaţiu de mişcare. Casa nu a suferit modificări după ce a fost achiziţionată, compartimentarea interioară fiind cea originală.

Decorul a pornit de la câteva elemente care fuseseră deja achiziţionate de beneficiari – canapeaua din living şi masa de bucătărie –, iar cromatica fiecărui spaţiu a fost propunerea designerului.

„Finisajele le-am ales astfel încât să se îmbine armonios cu restul elementelor din interior, ţinând totodată cont de specificaţiile lor tehnice. Astfel, pentru podea am folosit un parchet laminat care se pretează încălzirii prin pardoseală, iar în baia de la parter am apelat la gresie şi faianţă doar în zonele expuse stropirii”, ne povestesc designerii.

Piesa centrală a zonei de zi, ce a fost adăugată ulterior, este şemineul pe lemne, amplasat în living, ce încălzeşte la propriu şi la figurat încăperea. Şemineul este elementul care îi atrage şi îi ţine laolaltă pe toţi membrii familiei. Iarna, acesta este locul preferat de toţi, în timp ce, vara, distracţia se mută în grădină.

Spaţiile sunt foarte mari, iar deschiderile generoase tind să nu păstreze atât de bine căldura. Locuinţa se află în afara Bucureştiului, unde pot fi diferenţe de temperaturi mai mari, însă şemineul pe lemne a eliminat această problemă.

În ceea ce priveşte ambientul, interiorul se remarcă printr-un stil unitar, modern, dar în acelaşi timp confortabil. O mică parte din natură a fost adusă de către designeri în interior. Astfel, într-un colţ al livingului, pot fi admirate câteva trunchiuri de mesteacăn care par să răsară din podea, prelungindu-şi crengile până la tavan.

Livingul generos a permis şi amenajarea unei zone de relaxare, cu un fotoliu de tip şezlong, în care este o plăcere să leneveşti. Spaţiile sunt aerisite, neîncărcate cu mobilier.

Majoritatea corpurilor de mobilier au fost realizate pe comandă la firma Mobflash, după schiţele celor din echipa Designerul Tău. În living şi bucătărie, designerii au mizat pe un mobilier din MDF cu fronturi lucioase. Cromatica în tonuri de mov a bucătăriei a fost propunerea designerilor, acceptată cu bucurie de către proprietară.

La capitolul iluminat, beneficiarii au dorit o lumină ambientală, drept pentru care, în încăperile de interes au fost amplasate lumini indirecte, ce creează atmosfera intimă şi caldă la care visau.

În dormitoarele de la etaj, grinzile aparente oferă un aer mai rustic, ce contrastează cu restul amenajării.

În dormitorul matrimonial, în spatele patului, a fost creată din gips-carton o zonă de dressing. Spaţiul era mult prea mare, aşa că această soluţie a rezolvat problema depozitării.

Biroul gen duplex reprezintă, de asemenea, propunerea designerilor, inspiraţi chiar de configuraţia casei.

Băile sunt simple, minimale. De exemplu, cea de jos este placată cu puţină faianţă, doar în zonele unde riscul de umezeală este mai mare, iar baia matrimonială este finisată cu plăci mari, ce dau senzaţia de uniformitate. Baia de serviciu are un decor rustic-modern, rezultat în urma combinării unui finisaj ceramic ce imită piatră cu un corp de mobilier minimalist. Plăcile ceramice de mari dimensiuni, montate fără rosturi, oferă senzaţia de unitate şi continuitate la nivelul pereţilor şi pardoselii.

Pentru încălzire s-a apelat la o centrală termică pe gaz, cu încălzire prin pardoseală, suplimentată eficient de şemineul cu lemne din living.

Mai multe imagini cu această amenajare sunt disponibile în galeria foto.

Material realizat cu sprijinul echipei Designerul Tău, tel.: 0725.639.650, contact@designerul-tau.ro, www.designerul-tau.ro

Text: Oana Voicu / Foto: Antonio Cioarek

Related posts

Despre culorile din camera si cum ne afecteaza ele starea

Adina Meyers

În Corbeanca: o casă care oferă confort și multă liniște

Adina Meyers

Un conac vechi transformat intr-o casa adorabila

Adina Meyers