Amenajari Interioare

Aragaz electric pe inductie – avantaje si dezavantaje

Atunci cand vine vorba de alegerea electrocasnicelor, avem atat de multe optiuni la dispozitie incat nu de putine ori ne simtim pur si simplu coplesiti. Nu stim exact ce sa cumparam si ajungem sa dam banii impulsiv pe primul aparat care ne iese in cale sau care ne este recomandat. E gresit sa facem acest lucru, iar asta pentru ca fie platim mai mult pentru functii de care oricum nu avem nevoie, fie ne pricopsim cu un electrocasnic care se va strica rapid.

In articolul de azi vom vorbi despre aragazul electric, insa atentia noastra se va indrepta in special catre cel cu inductie. De ce? Pentru ca acesta este cel care aduce cele mai multe avantaje. Da, nu este cel mai ieftin, insa tine cont ca avem in fata un electrocasnic de care ne vom folosi pentru multa vreme, asadar e bine ca achizitia sa fie facuta cu atentie si sa privim totul ca pe o investitie.

Numarul celor care recomanda aragazul electric pe inductie creste de la un an la altul, iar asta pentru ca tot mai multe persoane incep sa isi dea seama care sunt avantajele pe care acesta le ofera.

Care sunt aceste avantaje? Ei bine… siguranta cade mereu pe primul plan, nu-i asa? Sau cel putin asa ar trebui. Un aragaz electric iti ofera o siguranta mult mai mare decat cel pe gaz, iar asta pentru ca nu exista niciun risc de explozie. In plus, modelul pe inductie te va proteja inclusiv de arsuri, deoarece se va incalzi doar suprafata care intra in contact direct cu oala. Asadar poti sa pui linistit mana fara a exista niciun risc de a te arde.

Un alt avantaj este controlul pe care il avem asupra gatitului, fiind oferita posibilitatea de a seta exact temperatura de care avem nevoie pentru a prepara anumite mancaruri. Caldura este si ea generata uniform, ceea ce inseamna ca mancarea nu se va arde si nici nu se va prinde de oala. Nu trebuie sa uitam nici de randamentul termic foarte mare, care se invarte in jurul a 90%.

Timpul de gatire scade si el la jumatate fata de folosirea unui model pe gaz, iar dupa ce ai terminat de facut mancarea, opresti aragazul electric pe inductie si iei oala o sa observi ca suprafata sa se va raci aproape instant.

Nu spunem ca aragazul electric pe inductie are doar parti bune. Pana la urma nimic nu vine doar cu avantaje sau doar cu dezavantaje. In cazul de fata, unul dintre cele mai mari dezavantaje este pretul ridicat pe care il are un astfel de electrocasnic. Tot aici putem include si consumul mai ridicat de energie electrica, insa noile modele sunt unele mult mai economice decat cele lansate in urma cu cativa ani.

Un alt dezavantaj, care poate fi privit drept unul major de catre unele persoane, este acela ca avem nevoie de oale speciale pentru a putea gati pe un astfel de aragaz. Vasele metalice trebuie sa fie unele care se magnetizeaza, asadar o sa fii nevoit sa schimbi toata vesela din casa.

 

Related posts

Apartament modest amenajat inteligent

Adina Meyers

Totul despre noul trend in amenajari interioare: Japandi

Adina Meyers

„Evadare in culori”, un proiect de amenajare semnat Gavia Concept

Adina Meyers