Camera celui mic este de obicei cea mai colorata din locuinta. Si asa si trebuie! Culorile ne influenteaza starea de spirit, incarcandu-ne de veselie si buna dispozitie. Prin urmare, ar trebui sa le folosim cu incredere.

O idee foarte buna pe care ti-o recomandam: renunta la decorurile monocromatice roz sau bleu sau la cele ultra-asortate si incearca ceva nonconformist. De exemplu, un curcubeu de culori raspandit in toata camera! Dar nu oricum!

In primul rand, ai grija ca elementele multicolore sa aiba ceva in comun. De exemplu, imprimeul. In acest moment sunt foarte la moda motivele florale incarcate, de inspiratie etnica, precum si patchwork-ul si materialele de tip quilt, vesel colorate. Iata o idee de la care poti porni! Bineinteles, tema nu este batuta in cuie.

Sugestia noastra este sa nu te opresti aici, ci, cu ajutorul peticelor decupate din acelasi material, sa creezi corespondente intre elementele amenajarii. Asorteaza cuvertura inflorata a patului cu perdelele si pernutele decorative, aplicand pe ele cateva accente colorate. Poti coase peticele vesele din loc in loc pe draperii sau poti respecta un tipar, introducand, eventual, noi modele decorative, in functie de forma in care ai ales sa decupezi materialul. In felul acesta, vei respecta ideea de baza, aceea de interior „peticit”, si vei obtine un decor cu adevarat „quilted”!

Atentie insa! Pentru ca incaperea sa nu devina obositoare la nivel vizual, restul accesoriilor textile trebuie sa fie monocromatice (eventual, intr-o nunata neutra, discreta).

Daca nu aveti timp sau indemanare pentru creatii handmade, exista materiale textile concepute special in acest stil, ludice si colorate, tocmai bune pentru a le mixa in camera celui mic. Gamele sunt gandite in asa fel incat sa permita cat mai multe combinatii si sa va provoace imaginatia, fara a exista insa riscul unor imbinari nefericite. Tesaturile, indiferent de inspiratia ficaruia, se asorteaza si se completeaza armonios, deci mixati-le cu indrazneala.

O astfel de colectie de textile, gata de „|joaca”, este si cea a brandului spaniol Alhambra – Bam Bam. O line dedicata fetitelor, una baieteilor, fibre naturale, teme prietenoase, broderii elaborate, aplicatii originale, culori vesele, tonuri pastelate, tipare jucause, pe scurt – tot ceea ce va trebuie pentru o amenjare reusita in camera celui mic.

Colectia Bam Bam este disponibila in showroomul Casara din Calea Dorobantilor, nr. 159, Bucuresti.

 

 

Related posts

Cum să creezi spaţii de depozitare în baie

Adina Meyers

Cum să-ți organizezi bucătăria ca un profesionist

Adina Meyers

Tipuri de măști de protecție: ce ne apără mai bine de virus?

Adina Meyers