Legislatie Solutii Constructive

(A) Apartament, în Sibiu, cu două camere hibrid sau garsonieră?

Datorită progresului științei, inovației în tehnologie și globalizării, dinamica modului nostru de trai se schimbă permanent. In consecinta, industriile mondiale trebuie să se alinieze cu noile standarde. Cea mai mare viteză de schimbare se observă în domeniile auto, tehnologic și farmaceutic. De menționat este că și segmentul imobiliar din Sibiu evoluează, garsonierele, apartamentele și casele urmând același curs.

Modul de viață al oamenilor, obiceiurile lor, petrecerea timpului liber in continua schimbare conduc la revizuirea si adaptarea industriei imobiliare. Astfel, un apartament considerat ca fiind foarte bun, confortabil si potrivit unei familii tinere în anii ’80, astăzi nu mai satisface nevoile si pretentiile aceluiasi tip de familie, din generatia Y .

De exemplu, s-au schimbat standardele ce vizează suprafața și compartimentarea unui apartament. Cu banii pe care sunteti dispuși să îi dați pentru a cumpăra o garsonieră, puteți achizitiona astăzi un apartament cu două camere hibrid. Alegerea vă aparține. In intampinarea dumneavoastra, noi va vom prezenta avantajele și dezavantajele celor două tipuri de locuință.

Arhitecții generației Y, care sunt mereu în căutarea optimizării confortului de trai, au schimbat radical modul de distribuţie al celor 37mp, suprafaţă tipică unei garsoniere confort 1. Ei au creat acest model de locuinţă, care se situează la graniţa dintre o garsonieră şi un apartament cu două camere. Spre exemplu, în Sibiu generația Y a ales apartamentul cu două camere hibrid în locul garsonierei.

Cererea pentru acest tip de apartament a devenit din ce în ce mai mare, astfel încât dezvoltatorii imobiliari din Sibiu au redus semnificativ construirea de garsoniere confort 1 in favoarea apartamentelor de două camere (cele hibrid), care încep să domine oferta imobiliară.

Pentru a vă putea face o idee mai clară asupra celor două tipuri de locuințe, vă oferim descrierea detaliata, pentru fiecare în parte.

Garsoniera confort 1este alcatuita din cameră de zi (18 mp), loc de luat masa (2,5 mp), bucătărie (5 mp), baie (4,5 mp), hol (5mp), spaţiu de depozitare (2 mp), suprafaţa utilă, totala, insumand 37 mp.

În trecut, oamenii nu erau deranjați de faptul că sufrageria era camera multifunctionala in care se mânca, se petrecea timpul cu musafirii si se si dormea, aceasta fiind singura soluție, în condițiile în care apartamentul avea o singură cameră.

Cum arată apartamentul cu două camere hibrid în Sibiu? Ei bine, apartamentul este proiectat să cuprindă două zone principale: zona de noapte (dormitor separat) şi zona de zi (living+bucătărie). Astfel, intimitatea spatiului de dormit nu va mai fi tulburata de activitatile cotidiene. Spaţiul se distribuie astfel: Living+bucătărie (18 mp), dormitor (12 mp), baie (4 mp), spaţiu de depozitare (3 mp).

Care e diferenta dintre garsoniera confort 1 și apartamentul cu două camere hibrid? În primul rând, s-a renunțat la hol, la bucătăria separată şi la locul de luat masa şi s-a creat un dormitor separat. Funcţiunile care erau îndeplinite de bucătărie şi de locul de luat masă au fost transferate livingului care include şi bucătăria. Practic, s-a renunţat la decomandarea încăperilor, dar s-a câştigat un dormitor.

Care variantă este mai bună? Garsoniera sau apartamentul de două camere ? Răspunsul agenţiilor imobiliare din Sibiu la aceasta întrebare este diferit, de la caz la caz. Nu există o variantă general valabilă pentru că stilurile de viaţă diferă. Ceea ce unor clienti li se pare optim poate să nu satisfacă cerinţele de confort ale altor persoane. De exemplu, viaţa unui tânăr student din Sibiu este complet diferită de viaţa unui pensionar. Tânărul chiar are nevoie dormitor, pensionarul nu. Tânărul va alege un apartament cu două camere în Sibiu, pensionarul va alege o garsoniera in Sibiu. Pentru o familie cu un copil, cu un buget limitat, varianta unui apartament in Sibiu de două camere hibrid este mult mai bună, pentru că părinţii pot dormi în living, iar copilul în dormitor. În varianta unei garsoniere confort 1, toţi membrii familiei ar fi nevoiţi să doarmă în living.

Aceeaşi situaţie este ṣi în cazul alegerii unei maṣini: pentru un tânăr, maṣina ideală ar fi o maşină sport. Pentru o familie cu copii, maşina ideală ar fi o maşină cu şapte locuri şi cu portbagaj mare. Este greşit să afirmăm că maşina sport este mai bună sau mai rea decât maşina mare. Ambele variante sunt la fel de bune. Fiecare va putea decide în funcţie de nevoi, dorinţe, nivel de trai ṣi posibilităţi materiale.

Dacă nu sunteți hotarati in legatura cu cele două variante, Agenția New Concept Living vă îndeamnă să alegeți înţelept. Fiind liderul pieței imobiliare Sibiu, cu un portofoliu de aproximativ 80% din ansamblurile rezidenţiale nou construite în oraș, agenția New Concept Living vă va ajuta să luaţi cea mai bună decizie.

Related posts

Proiect de casă mică cu mansardă: suprafața construită 96.35 mp

Adina Meyers

Alukönigstahl România, specialistul în sisteme de aluminiu, oțel și PVC de cea mai înaltă calitate

Adina Meyers

Casa sanatoasa, mai usor de obtinut decat credeai

Adina Meyers