In acest fel, obtineti un loc suplimentar pentru a va petrece timpul in mod placut, vara, in nenumarate moduri, beneficiind de intimitate, fara a-i deranja pe ceilalti din casa sau pe vecini. Pentru a va bucura de toate aceste avantaje trebuie sa va asigurati ca acoperisul tip terasa este realizat corespunzator, dupa un proiect semnat de un specialist si, mai cu seama, ca este dotat cu sisteme performante de hidroizolatie si de scurgere a apelor pluviale.

Proiectele de acoperisuri trebuie sa includa detalii exacte despre materialele si tehnologia utilizate, despre tipul de structura si conditiile de functionare. Cu alte cuvinte, in momentul in care vi-l proiecteaza, structuristul si arhitectul trebuie sa stie clar cum intentionati sa folositi acest spatiu si cate persoane se vor bucura de privelistea de pe terasa de la inaltime. Specialistii sunt cei care va proiecteaza rosturile de dilatatie si dispozitivele de fixare, iar odata cu proiectul ar trebui sa va inmaneze si instructiunile de operare si intretinere.

Acoperisurile plate tip terasa au o inclinatie mai mica de 5°. Inclinatia minima trebuie sa fie de 2% pe suprafata totala a acoperisului si de 1% la dolie – unghiul format la intersectia a doua versante de acoperis.  
In primul rand, un acoperis tip terasa trebuie sa reziste la tensiuni dinamice – actiuni mecanice si de impact. In plus, hidroizolatia lui trebuie sa impiedice patrunderea umiditatii in structura de rezistenta a acoperisului si in interiorul casei. 

Nu uitati sa va ganditi si la o modalitate facila de acces pe acoperisul terasat, in functie de felul in care v-ati gandit sa utilizati acest spatiu.
De indata ce v-ati asigurat ca a fost executat dupa toate normele tehnice in vigoare va puteti gandi si la modul de amenajare a acestui spatiu. Tinand cont ca va fi supus, pe parcursul intregii zile, actiunii directe a razelor soarelui, daca vreti sa va bucurati de acest spatiu pentru plaja si pentru servit masa este indicat sa va amenajati o zona umbrita unde sa va puteti refugia, pentru ca aici, cu siguranta, va fi mai cald decat la sol. Pentru plaja ar fi util si un dus in aer liber care sa va racoreasca ori de cate ori simtiti nevoia.  

Related posts

Cum evaluam performanta energetica a ferestrelor?

Adina Meyers

Ultima tranzactie Esop consulting: 1.300 mp inchiriati de Rina Group, in Cotroceni

Adina Meyers

Delta Studio devine furnizor exclusiv al brandului Laufen în România

Adina Meyers