Amenajarea reflectă stilul de viață și mediul din care provin locatarii săi, o familie de gălățeni cu o bogată moștenire spirituală. Obiectele din argint, cristalurile, tablourile, toate au o poveste a lor, la fel și apartamentul în sine.

Achiziţionat iniţial pentru soţul care fusese detaşat cu serviciul la Bucureşti, apartamentul situat în zona Pieţei Unirii a devenit acum căminul întregii familii, după ce fiul student a intrat la facultate în Capitală, iar stăpâna casei face săptămânal naveta de la Galaţi la Bucureşti.

Imediat după achiziţionare, apartamentul părea ostil și rece, așa că scopul noilor proprietari a devenit transformarea sa într-o locuință primitoare și confortabilă. „Tot ce am vrut a fost să îl transformăm în casa noastră. Să fie un loc unde, oricât de stresați am veni de la serviciu, să putem lăsa grijile deoparte și să ne relaxăm.”

Amenajarea nu a fost ușoară. Parcă nimic nu ieșea cum trebuie, așa că proprietara a apelat la designerul Violeta Apostol, dar şi la un specialist în feng shui. Acesta a descoperit anumite energii negative, ce au fost evitate prin amplasarea mobilierului în anumite zone. De asemenea, pentru fiecare cameră s-a creat câte o schemă cromatică, de care designerul a trebuit să țină cont în amenajare. Elemente precum metalul, lemnul sau pământul nu puteau să lipsească, fiecare având un rol specific în crearea unui mediu echilibrat.

Colaborarea cu Violeta Apostol a început ca urmare a unui articol din revista Casa Mea. Mai exact, proprietarei i-a plăcut mult un proiect al Violetei prezentat în revistă, drept pentru care a contactat-o și i-a încredințat amenajarea locuinței.

Beneficiarii și-au dorit un decor în stil clasic, cu mobilier elegant, dar care să se preteze la dimensiunea spațiilor de bloc. Practic, putem spune că întreaga amenajare a avut ca punct de plecare două tablouri foarte dragi gazdelor noastre: unul semnat de Octav Băncilă, iar celălalt − de Mircea Novac. Un „clasic” și un „modern”, căci așa am putea descrie pe scurt întregul ambientul.

Ținând cont de aceste sugestii, designerul a propus un decor clasic reinterpretat, cu accente glamour. De la un târg de mobilă, proprietarii au ales pentru living mai multe piese de mobilier care le-au plăcut în mod deosebit.

Masa și comoda din living, deși puteau fi cumpărate de-a gata, au fost realizate pe comandă, la o firmă din Arad, pe dimensiuni ceva mai mici, astfel încât să se potrivească într-un apartament de bloc. Rama TV și cristalierul, decorate cu foiță din argint, sunt piesele de suflet ale proprietarei, alături de argintăria veche și cristalurile moștenire de familie.

Mobilierul de bucătărie, cel din dormitor și camera băiatului au un design modern și au fost realizate pe comandă, în funcţie de dimensiunea spațiilor.

Un lucru inedit la această amenajare este acela că proprietarii au dorit să aibă două bucătării: una pentru gătit, cealaltă pentru încălzirea mâncării și servirea mesei. În acest sens, unul dintre cele trei balcoane ale apartamentului a fost închis cu geam termopan și transformat în cea de-a doua bucătărie. A fost singura modificare semnificativă adusă funcțiunilor locuinței, restul spațiilor păstrând configurația inițială.

Pentru mai multe imagini cu această amenajare, accesaţi galeria foto.

Autor: Oana Voicu / Foto: Antonio Cioarek

Material realizat cu sprijinul designerului Violeta Apostol, Open Space Design,

tel.: 0726.708.384, 0726.708.385, 0723.665.434, www.openspacedesign.ro
e-mail: office@openspacedesign.ro, violeta.apostol@openspacedesign.ro

 

Related posts

Häfele câștigă Aur pentru Dialock Smartphone-Key la Top Hotel Star Award

Adina Meyers

CASE DE VANZARE: Vila moderna in Bucuresti

Adina Meyers

Cum să beneficiezi de mai mult confort în bucătărie

Adina Meyers