LifeStyle

Nebulizatorul, un aparat medical pe care trebuie să îl ai în casă

Afecțiunile respiratorii, frecvente în această perioadă încă rece, în special la copii, nu mai trebuie să reprezinte un motiv de îngrijorare pentru părinți. Aparatele de aerosoli, numite și nebulizatoare, sunt o metodă modernă și foarte eficientă de a trata mai ușor problemele respiratorii, în confortul casei.

Terapia cu aerosoli artificiali este o soluție la îndemână, pe care medicii o recomandă mai ales pentru copii, dar și adulților. Omron contribuie la însănătoșirea familiei cu o gamă inovatoare de aparate de aerosoli de cel mai înalt nivel tehnologic, destinate utilizării la domiciliu. 

Cum funcționează?

Nebulizatorul transformă soluția medicamentoasă în vapori ce ajung direct la locul inflamației prin inhalare, având efecte imediate asupra zonelor afectate.

Aparatul poate fi folosit la recomandarea medicului în cazul unor afecţiuni ORL –  sinuzite, faringite, amigdalite, laringite, otite –  sau a unor boli pulmonare –  angină, astm, BPOC, bronşite, bronşiolite, bronhopneumonie. De asemenea, poate fi folosit pentru tratarea alergiilor.

Inhalarea aerosolilor ajută la fluidizarea secrețiilor, care sunt apoi eliminate prin tuse și suflarea nasului. Totodată, relaxează căile respiratorii, permițând oxigenarea plămânilor.

Tipuri de nebulizatoare

Gama Omron cuprinde nebulizatoare cu compresor – modelele A3 Complete, C 803, C 900, C 801 & C 801 KD, C 28 Plus – și nebulizatoare cu ultrasunete – modelele U 22 Micro Air cu sită metalică și U 17 Ultra Air cu ultrasunete. Acestea din urmă sunt aparate profesionale, ultraperformante, destinate pentru uzul în clinici și spitale.

Se diferentiază prin tehnologie, modelele cu compresor funcționează pe baza unui piston ce împinge aerul în rezervorul medicamentului, iar presiunea creată transformă soluţia medicamentoasă în particule fine de aerosoli, pe care pacientul le inhalează în timpul tratamentului, prin accesoriile specifice (mască, piesă de nas sau piesă de gură). Nebulizatoarele cu ultrasunete folosesc vibrații la frecvențe înalte pentru a transforma soluţia medicamentoasă în particule fine ce se regăsesc în fluxul de aerosoli.

Dintre nebulizatoarele cu compresor, modelele C 801 / 801 KD și C 803 sunt printre cele mai ușoare (270gr, respectiv 180gr) și mai silențioase aparate concepute de Omron.

Nebulizatoarele Omron sunt disponibile în farmacii, la prețuri avantajoase.

Related posts

Simptome pe care nu ar trebui să le ignori dacă ai fost mușcat de țânțari

Adina Meyers

Premieră pe piața de piatră naturală la nivel international: PIATRAONLINE lansează primul tur audio și realitate virtuală pentru vizitatorii showroom-ului

Adina Meyers

Concertul DestinNatie AdrianNaidin.ro va fi reluat pe 26 decembrie, la TNB, de la ora 17:30

Adina Meyers