Amenajare living Practic

Amenajare living si dining, dupa principiile Fengh Shui

In Feng Shui livingul este asociat elementului foc, fiind considerat nucleul vietii de familie si locul in care ne primim oaspetii.

Amenajarea acestei zone se face dupa regului precise Feng Shui, dar usor de aplicat in casele noastre.

1. Living-ul sau camera familiala este un spatiu extrem de important pentru ca aici ne petrecem momentele noastre libere. In mod ideal aceasta zona ar trebui sa fie pozitionata in centrul casei, pentru a asigura o armonie desavarsita si relatii neconflictuale intre membrii familiei.

2. In living ar trebui sa existe cel putin un zid solid, de preferinta cel de vizavi de intrare, in felul acesta chi-ul nu va scapa prin ferestre. Daca aveti deja ferestre, le puteti acoperi cu draperii opace si decorative.

3. In living canapelele ar trebui sa fie cat mai generoase si confortabile, asezate in jurul unei mese joase, forma U fiind foarte potrivita. Un mic covor pe care sa odihneasca masuta si canapelele va fi ca o „insula” care va aduna membrii familiei si va ancora casa in energia pamantului.

4. Bucataria si dormitoarele nu ar trebui plasate in mijlocul casei, in acest fel se acorda o importanta deosebita somnului si hranei, cele mai importante aspecte intr-un camin fiind de fapt atmosfera si relatiile dintre membrii ei. O scara plasata in mijlocul casei este de asemenea o optiune cu adevarat nefericita, mai ales daca este in forma de spirala. Daca aveti aceasta situatie este bine sa nu o acoperiti cu un covor verde sau rosu.

5. Masa din dining sau bucatarie este foarte indicat sa fie de o forma rotunda sau ovala, fara colturi, in jurul careia energia sa curga armonios si toata lumea sa se simta confortabil, conversatia sa curga libera, atmosfera sa fie de relaxare si liniste. E usor de inlocuit o masa, astfel incat va recomandam acest lucru. Daca nu se poate imediat, evitati sa asezati pe cineva in colturile mesei sau direct sub o grinda.

6. De asemenea, nu va asezati cu fata catre o toaleta cand mancati si, daca este posibil, nici catre usa de intrare in dining.

7. O oglinda care reflecta ce este pe masa e de bun augur, mancarea, bogatia de pe masa se dubleaza si cei din jurul ei vor avea intotdeauna parte de belsug.

www.exotique.ro

Related posts

Idei de amenajare a unui dormitor pentru un copil adolescent

Adina Meyers

Perdelele – o solutie rapida de a schimba camera unui copil

Adina Meyers

Tendințe. Ce preferă românii când își amenajează locuința: tonuri pastelate, tapet cu efecte 3D și placări speciale

Adina Meyers