spectatorii, prin intermediul decorurilor intr-un univers in care fictiunea devine realitate iar realitate este fictiune. Pornind de la aceasta idee, a decorului de film, am incercat sa recreem pe scena unui cinematograf adevarat, un interior, un spatiu al unui actor care se pregateste chiar pentru marea intalnire cu Oscarul.

Este un decor abstract, incarcat de simboluri, in care regasim laolalta piese de mobilier luxoase, ce fac trimitere la spatiile de locuit ale vedetelor, dar si elemente specifice scenei: covorul rosu, reflectoare, statuete etc. Elegantii stalpi metalici cu cordon de ordine, ne pozitioneaza pe noi in ipostaza privitorilor, al celor care doar viseaza, dar nu au acces la acel univers elitist al starurilor de cinema.

CULORI

Cromatica este sobra si eleganta, cu accente discrete de rosu si auriu. In contrast cu acestea, fundalul neutru, prafuit, scoate in evidenta elementele vedeta ale decorului. Sclipirile de inox, alaturi de inflexiunile aurii ale fotoliilor, adauga o nota de stralucire si bogatie interiorului creat.

TEXTURI

O combinatie de texturi calde si reci – sticla, inox, alternate cu drapaje textile – creaza un puternic contrast la nivel visual, in timp ce la nivel tactil contrastul este obtinut prin alaturarea de suprafete netede – MDF lacuit, oglinda, inox – cu unele pufoase (pernute decorative, tapiterii etc.)

AROME

Un miros intepator de tutun si praf se ridica de pe scena imbatranita, martora atator repetitii si spectacole. Fiecare actor, fiecare regizor, si-a lasat amprenta si o parte din sufletul sau asupra acestui spatiu de creatie si de traire. Chiar daca decorul este nou, scena ramane aceeasi, cu ale sale vechi mirosuri.

MATERIALE

Materialele folosite conecteaza fiecare obiect din decor, dandu-i stralucire. Din acest motiv predominant este inoxul, cu ale sale sclipiri hipnotice. Oglinda este de asemenea un element scenografic foarte important, la fel ca si lumina, fie ea de ambient sau cea orbitoare a reflectoarelor.

STYLING: Iulia Iuga-Dohmen
e-mail: iulia@inspireddesign.ro
web: www.inspireddesign.ro
tel.: 0726.011.321

FOTO: Robert David
TEXT: Oana Voicu   

Multumim cinematografului Patria pentru asigurarea locatiei si Kyros Interiors. 

 

Related posts

Casa cu piscina pe acoperis

Adina Meyers

Baie mica si fara fereastra? Nicio problema, exista solutii de amenajare

Adina Meyers

Idei pentru o amenajare cu accente rustice

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe