LifeStyle

Trienala de Arhitectura East Centric – Open call de proiecte si concurs de eseuri

Trienala de Arhitectura East Centric, dedicata arhitecturii din Europa Centrala si de Est, organizata în Bucuresti, in perioada 10-27 Octombrie 2013, prin demersul sau critic, promoveaza si premiaza arhitectura si critica de calitate din aceasta zona. Prin actiunile pe care le propune (expozitii, conferinte, dezbateri, competitii), Trienala devine locul de intalnire, dezbatere si reflectie a practicienilor, criticilor, tinerilor si marelui public iubitor de arhitectura.

In vederea selectarii proiectelor ce vor fi prezente in Expozitia tematica Trans(a)parente, Fundatia Arhitext design a lansat un open call de proiecte. Acest open call raspunde unei preocupari constante de a identifica cele mai recente exemple de arhitectura de calitate. De asemenea, ofera arhitectilor, designerilor, urbanistilor si peisagistilor nu numai ocazia de a-si prezenta lucrarile intr-o noua expozitie, ci si oportunitatea de a le integra intr-un context mai larg al arhitecturii contemporane din regiune si a participa in acest fel si la prima Trienala de arhitectura dedicata Europei Centrale si de Est.

De asemenea, Fundaţia Arhitext design a lansat si un concurs de eseuri care ofera participantilor posibilitatea de a aborda critic fenomenul arhitectural contemporan din tarile Europei Centrale si de Est. Prin intermediul eseului, cei interesati au posibilitatea sa expuna, sa detalieze si sa argumenteze viziunea proprie referitoare la arhitectura unei tari, mai multor tari sau a intregii regiuni a Europei Centrale si de Est si/sau sa prezinte din punct de vedere critic proiecte semnificative construite in secolul 21. Concursul se adreseaza profesionistilor si studentilor din domeniu, criticilor, teoreticienilor, filosofilor, sociologilor, profesorilor etc., tuturor celor preocupati de domeniul arhitecturii care doresc sa prezinte modul in care ei percep arhitectura contemporana a tarilor Europei Centrale si de Est.

Info: Regulamentul open call-ului:

http://www.arhitext.com/docs/CALL%20FOR%20PROJECTS%20RO.pdf

si http://www.east-centricarch.eu/triennale/open-call/

Regulamentul concursului de eseuri :
http://arhitext.com/docs/Concurs%20eseuri%20RO.pdf

si http://www.east-centricarch.eu/triennale/contest/

Related posts

Fii o mamica frumoasa cu produsele de la Pharmaceris M

Adina Meyers

Salonul de vintage

Adina Meyers

Tu cum te pregatesti de concediu?

Adina Meyers