Amenajari Interioare

Pereții verzi cu plante stabilizate, cel mai nou trend în materie de design interior

”Nu au nevoie de întreținere și nu necesită udare, lumină sau sol”

Mihai Pavel, Greenmood:

În căutarea unui design interior inovator și eco-friendly, peretele verde cu plante stabilizate devine din ce în ce mai popular în amenajările interioare contemporane.

Această soluție ne aduce mai aproape de natură, oferind în același timp multiple avantaje estetice și practice.

”Pereții verzi cu plante stabilizate, fie că vorbim de licheni, mușchi sau efectiv plante, sunt finisaje ce se potrivesc de minune într-o amenajare interioară rezidențială. Fiind vorba de plante stabilizate, acestea nu au nevoie de întreținere și nu necesită udare, lumină sau sol și nici nu trebuie toaletați. Acestea își iau doar un minim de umiditate din atmosferă și rezistă astfel între 10 și 15 ani”

Mihai Pavel, arhitect și co-founder Greenmood Romania, ne vorbește despre ce sunt pereții verzi, cât rezistă și cum pot fi integrați în locuințe.

Plantele stabilizate trec printr-un proces special de stabilizare, în care se opresc procesele de creștere și putrezire, dar se menține aspectul și textura naturală.

Acest proces le face să nu necesite apă, lumină sau sol pentru a trăi și să reziste fără întreținere timp îndelungat.

”Iubesc să stea în băi deoarece umiditatea este perfectă acolo, undeva între 40-60%, optimă pentru plantele stabilizate, mai ales lichenii. Lichenii sunt chiar un senzor natural de umiditate, ei se întăresc dacă umiditatea scade sub 35-40% și revin pufoși când aceasta crește. Sunt un indicator bun, deoarece, noi, ca oameni, avem nevoie de o umiditate între 45-55%. Au numeroase avantaje mulțumită faptului că nu dezvoltă bacterii sau microorganisme. Nu atrag insecte și sunt tratate antistatic”.

Mihai Pavel ne explică în ce mediu se simt cel mai bine aceste plante

Cum se montează un perete verde?

Pentru că plantele integrate într-un perete verde nu au nevoie de sol sau apă, montarea acestora se face relative facil, însă recomandarea arhitectului este să apelați la specialiști dacă vă doriți că acesta să reziste cât mai mult timp și să fie spectaculos din punct de vedere estetic.



”Montajul este facil, pereții verzi sunt realizați pe panouri suport care sunt montate la fața locului, mecanic (prin șuruburi) sau cu adezivi speciali. Dar, cel mai bine, ar fi să apelați la servicii complete care includ montajul, astfel încât să vă asigurați că se potrivește perfect în spațiul dorit”,

a spus Mihai Pavel, co-founder GreenMood

Peretele verde cu plante stabilizate nu doar adaugă frumusețe și originalitate în locuință, dar și contribuie la crearea unui mediu interior plăcut, conectat cu natura.

Related posts

Pledoarie pentru un interior all-white

Adina Meyers

Consumul Energetic Estimativ al unei locuinte [Infografic]

Adina Meyers

„Refugiu” cu aer de cabană vânătorească

Adina Meyers