Amenajari Interioare

Amenajarea propriu-zisa a mansardei

In aceasta faza se decupeaza golurile in acoperis si sunt pregatiti capriorii pentru instalarea ferestrelor de mansarda. Pentru o instalare corecta a ferestrelor se recomanda ca distanta dintre capriori sa fie mai mare decat latimea ferestrei cu 4, maxim 6 cm in total.

Ferestrele de mansarda pot fi instalate fie individual, fie in combinatii, pentru a asigura cantitatea optima de lumina naturala si accesul la privelistea dorita. Instructiuni detaliate privind modul de instalare a ferestrelor se regasesc direct in ambalajele acestora sau puteti apela la un instalator profesionist

Pentru o etansare corecta si sigura a ferestrei, alegeti rame pe aceeasi dimensiune cu fereastra, conform invelitorii casei dumneavoastra – plata sau ondulata dar si kitul de montaj pentru reducerea pierderilor de energie.

Invelitoarea

In general nu este obligatorie inlocuirea invelitorii odata cu realizarea procesului de mansardare. Aceasta decizie se ia in functie de starea invelitorii sau din considerente de ordin estetic.

Consolidarea peretilor si reteaua electrica

Prelungirea sistemului electric, a tevilor de apa si a sistemului de incalzire se efectueaza in functie de destinatia ulterioara a incaperilor de la mansarda. Cladirile vechi pot necesita consolidarea peretilor de sustinere.

Termoizolarea ferestrelor de mansarda

Instalarea corecta a termoizolatiei de jur-imprejurul ferestrelor de mansarda se realizeaza orizontal in partea superioara si vertical in partea de jos a ferestrei, pentru a preveni formarea condensului pe componentele ferestrei. O izolatie corespunzatoare a ferestrelor de mansarda  cu folia barieră de vapori împotriva pătrunderii umezelii garanteaza un nivel ridicat de confort in viitoarele incaperi.

Pentru mai multe detalii, vizitati velux.ro

Related posts

O resedinta de inceput de secol XX

Adina Meyers

Mobila veche transformata in mobila noua

Adina Meyers

Cum sa va racoriti casa in zilele caniculare

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe