Amenajari Interioare

În topul decorurilor: ţesăturile cu borduri decorative

Conjunctura actuală ne obligă să stăm mai mult în casă. Mai puţin turism, mai puţine ieşiri unde este aglomeraţie. Deci tot acasă iar dacă nu beneficiem de grădină sau de o terasă mai mare tot interiorul este cel în care căutăm refugiul şi liniştea. Dar ca să ne energizăm şi să ne relaxam, ambianţa şi confortul trebuie să fie în prim plan.

Apelaţi la materiale textile şi culori pentru decorare

Se ştie că pentru decorurile elegante şi moderne se poate apela cu încredere la materialele textile. Cu noi suprafeţe, nuanţe, modele şi motive, acestea pun o amprentă finală a decorului, se adresează senzorialului şi transmit emoţii. Alese cu grijă, vara oferă o senzaţie de răcoare şi de bine. Designerii de interior recomandă ca atunci când se decorează o încăpere, materialele textile să fie asortate între ele. De exemplu, pernuţele cu tăblia de la pat sau cu tapiţeria scaunelor sau draperiile cu pernele şi păturile pentru pat.

Deasemenea, culorile sunt cele care creează atmosfera plăcută atât în sufragerie cât şi în celelalte funcţiuni ale casei. Pentru că livingul este camera de zi, dedicată socializării, nuanţele şi materialele trebuie să inspire la relaxare.

Recomandările specialistului

Pentru mai multe trucuri legate de cum să decorez livingul, ne-am adresat Anamariei Ştefan Georgescu, fondator Sophia Home Decoration şi specialist în designul de interior. Aceasta ne-a împărtăşit numeroase idei, sfaturi, tendinţe, noutăţi şi ponturi pentru realizarea de decoraţiuni cu efect în living, cea mai importantă funcţiune a casei, cu accent pe folosirea materialelor textile, în primul rând draperii, perdele şi perne.

Astăzi în design se recomandă ţesătura catifelată care îmbracă ferestrele cu un joc cromatic inedit precum şi irizaţiile strălucitoare ce conferă un plus de căldura şi de aer cozy atât de căutat în living. Vara, perdelele sunt cu atât mai folositoare cu cât nu la să razele puternice ale soarelui să pătrundă şi să încălzească interiorul. În acest scop sunt recomandate utilizarea de ţesături blak out iar Sophia Home Decoration oferă şi în această privinţă numeroase soluţii.

Deasemenea, în privinţa culorilor, nu uitaţi că anul acesta se poartă albastrul în diferite nuanţe ce conferă, la rândul său, o senzaţie şi o ambianţă de calm şi linişte.

“Cât de des te gândeşti că ai nevoie de un loc de relaxare doar pentru tine, mai ale acum când stăm mai mult în casă? Colţul în care stai cel mai des este cel mai important. De fiecare dată când decorezi, trebuie să îmbini mobilierul ales cu ţesăturile potrivite, corpurile de iluminat de efect şi cu pernuţele cozy, în care să te relaxezi”, spune Anamaria Ştefan Georgescu,

Cum alegi draperia şi perdeaua

În camera de zi, se sugerează o draperie albastră (aceasta este şi culoarea anului) cu alb. Patternul grafic este uşor de remarcat, mai ales dacă îl combini cu o perdea de vară, simplă albă şi vaporoasă. Nu uitaţi să luaţi în calcul lungimea ţesăturilor. Dacă aţi optat pentru o draperie lungă până în pământ, atunci şi perdeaua trebuie să aibă aceeaşi lungime.

Tesăturile cu borduri decorative, în topul preferinţelor

Iată şi alt trick sugerat de Anamaria Ştefan Georgescu: “Alegeţi perdele şi draperii cu ţesături cu borduri decorative inspirate din decorurile regale, lucrate custom made pe dimensiuni. Prezentând modele interesante, concepute de designerii de la Sophia, bordurile decorative sunt aplicate pe suprafeţe uni. Un model încântător, ideal în livingurile ample este dat de combinatia regala a draperiei albastre Arena şi a bordurilor Sena. Designerii noştri au ales pentru borduri nuanţele uni pe bază de albastru pentru fundal, iar pentru motiv  nuanţe de albastru deschis, argintiu, turcoaz,auriu şi violet.

Setul este completat de perdele fine albe cu irizaţii argintii, decorate cu borduri în aceeaşi nuanţă. Bordurile păstrează măiestria “brâului” decorativ, regăsit în clădirile clasice, sau în palate. Acestea sunt elementele cheie în încheierea draperiei, sărind peste clasicul tiv simplu. Pentru a crea un efect de bogăţie şi bunăstare este recomandată lăsarea unei ţesături mai lungi, care să se plieze în falduri ample, întocmai ca rochiile regale”.

 Vara este anotimpul care necesită să adăugăm culoare la interior pentru a sugera un aer estival. Culorile reci, cum sunt albastru sau verde aduc răcorea în casă. Combinaţia albastru şi alb, inspirată de dedorurile mediteraneene, este imvatabilă.

Este cald şi de aceea, camera de zi nu trebuie însă încărcată, totul trebuie să fie  mai liber pentru a lăsa curenţii de aer să circule. Şi în privinţa culorilor, nu trebuie folosite multe.

Pernele cu bordure decorative, vedetele sezonului

Odată cu lansarea a 15 colecţii noi, Sophia a adus şi noi ţesături pentru pernute decorative. Cu o gama larga de materiale top-notch, magazinele Sophia oferă cele mai colorate şi versatile perne şi tapiţerii pentru mobilier.

Ca şi în cazul draperiilor sunt indicate ţesăturile de o singură culoare, accentul căzând pe bordurile aplicate. Acestea le oferă un aspect sofisticat, handmade, care păstrează unicitatea şi eleganţa ţesăturilor Sophia.. Designerii de la Sophia au ales nuanţele uni, din gama Arena, in acorduri de turcoaz- auriu- argintiu, sau galben- negru.

 

Related posts

Radiatorul electric cu halogen sau quartz – o solutie potrivita pentru incalzirea locuintei tale

Adina Meyers

Top idei îndrăznețe pentru a-ți transforma locuința 

Adina Meyers

Senzorul pentru plante Parrot Flower Power, acum si cu aplicatie pentru Android

Adina Meyers