Amenajari Interioare

Ai pod? Foloseste-l

A.     Estimati potentialul podului

Unele spatii de sub acoperis sunt mai usor de transformat decat altele, dar o estimare completa necesita ajutorul unui profesionist. Totusi, un ochi neantrenat poate observa aspetele de baza. Asadar, urcati in podul dumneavostra si urmariti:

1. Daca exista spatiu suficient sub coama. Inaltimea ideala ar fi de 2,4 m pentru se poate obtine o camera confortabila si cu 2,1 m. Este suficineta o masurare rapida cu o ruleta.

2. Care este inclinatia acoperisului. Masurati panta acoperisului si tineti cont de ea. (Panta minima pentru montarea unei ferestre VELUX este de 15 grade). Cu cat panta este mai mica, cu atat lungimea ferestrei de mansarda care va ilumina natural mansarda trebuie sa fie mai mare.

3. Care este grosimea viitoarei izolatii a peretilor. Aceasta va micsora incaperea cu inca 15-20 cm.

B. Evaluati forma acoperisului

Evaluati sarpanta casei dvs. Trebuie sa stiti ca oricare ar fi forma sarpantei dvs, exista o solutie pentru iluminarea naturala a spatiilor fie prin ferestrele de mansarda VELUX, fie printr-un tunel solar (in spatiile dintre paretii despartitori, unde nu puteti monta ferestre).

Peretii despartitori

Incaperile amenajate la mansarda nu necesita, in general, pereti de sustinere. De aceea, pentru a beneficia de mai mult spatiu se recomanda renuntarea la unii din peretii despartitori. Luati decizia finala in functie de structura mansardei dumneavoastra.

Pentru mai multe detalii, vizitati velux.ro

Articole similare

Amenajare in stil etnic sic

Adina Meyers

Cum aplici tencuiala decorativă – 5 pași de urmat

Adina Meyers

In cadrul celei de-a saptea editii Black Friday la PIATRAONLINE, punem pe piata timp de 2 zile peste 70 de produse ce insumeaza peste 20.000 mp de piatra naturala in stoc, special pregatita pentru aceasta campanie.

Adina Meyers