Solutii Constructive

Amenajarea mansardei pentru iarna

Pentru a mentine insa nivelul de confort este nevoie de o serie de masuri care vizeaza in special ferestrele de mansarda.

Amenajarea mansardei pentru aceasta perioada a anului prezinta posibilitati practic nelimitate, datorate in special tavanului inclinat, libertatii de alegere a compartimentarii si volumului extrem de diferit fata de o incapere dreptunghiulara. Pe de alta parte, aici regasim o multitudine de materiale de constructie naturale, in primul rand lemnul (capriori, grinzi, dusumea, ferestre), care ofera acea caldura specifica numai acestor spatii. In functie de stilul preferat, se poate realiza un aranjament cald, prietenos, se poate opta pentru o amenajare eleganta si eclectica sau una minimalista si rustica.

Ferestre de mansarda si rulouri

Ferestrele de mansarda dau un aer original si boem, asigurand lumina naturala, deosebit de importanta in acest spatiu unde, din cauza inclinatiei acoperisului, nu se pot pune ferestre obisnuite. Peisajul care se deschide de la fereastra mansardei este spectaculos, datorita unghiului de inclinatie al acoperisului. Sub peretii in panta te poti desfata dimineata la o ceasca de cafea sau ceai, sau seara admirand spectacolul pe care stelele il deseneaza pe cer.

Fiind inclinate, sunt mai putin protejate de intemperii, ploaie sau zapada, precum si de impuritati si frunze. De aceea, cu trecerea timpului, necesita cateva masuri simple pentru intretinere. Printre acestea se numara lacuirea lemnului (operatie ce trebuie a fi facuta cu un lac pe baza de apa), ungerea balamalelor si curatarea jgheaburilor ramelor de etansare de frunze si alte impuritati. Este recomandat ca acestea sa se faca toamna. Acum insa a nins din nou. Pe acoperis si pe ferestrele mansardei se pot acumula cantitati mari de zapada si gheata, iar fereastra reprezinta una dintre primele zone unde acestea incep sa se topeasca. Este nevoie de o masura in plus, si anume curatarea zapezii si a ghetii din zona situata deasupra si imprejurul ferestrei, pentru a permite drenarea eficienta a apei rezultate in urma topirii zapezii.

Daca nu se procedeaza astfel, alternanta dintre perioadele calde si reci poate avea ca rezultat formarea unui bloc de gheata pe fereastra, care poate determina acumularea apei proaspat topite si, astfel, infiltratii in jurul ferestrei. Geamul izolator cu care este prevazuta fereastra asigura un coeficient de izolatie termica ce reduce substantial pierderile de caldura. Pentru sporirea confortului termic, nu uitati ca accesorizarea ferestrei cu un rulou interior, pe langa rolul sau decorativ, imbunatateste, la randul sau, izolatia termica in timpul iernii cu pana la 34%. Pentru zilele insorite, cand, in combinatie cu zapada, lumina puternica a soarelui poate deranja, rulourile interioare si exterioare reprezinta, de asemenea, o buna solutie.

Related posts

Cum să îndepărtezi zăpada de pe casă – o metodă banală, dar foarte eficientă

Adina Meyers

Avantajele apelării la o firmă cu servicii de arhitectură complete

Adina Meyers

Ce structura de rezistenta aleg pentru casa mea?

Adina Meyers