O casă mică poate constrânge sub anumite aspecte ideea de amenajare interioară.

Lipsa spațiului însă poate fi un bun motiv pentru a pune în aplicare idei noi de amenajare și chiar de a încerca poate și puțin din stilul minimalist. Iată cum îți poți amenaja un living mic cu ajutorul acestor idei moderne.

Folosește mobilier modern, care eficientizează spațiul

Dacă privim comparativ de-a lungul anilor stilurile de amenajare vom vedea că în general mobilierul masiv este predominant în livinguri. O dată cu apariția stilului scandinav și a minimalismului, amenajarea livingului a început să urmeze aceste tendințe. Drept pentru care și în prezent sunt preferate elementele cât mai simple de amenajare. Poți folosi fotolii moderne pentru living și canapele de maxim două persoane. Poți apela la integrarea de măsuțe de cafea și de asemenea te poți orienta chiar și spre instalarea unui șemineu de mici dimensiuni. Toate aceste lucruri vor conferi un aer modern livingului tău. Ajutându-l în același timp să pară mai spațios.

Mobilierul folosit poate fi implicat în jocuri de culoare. Iar aici te poți folosi de fotolii sau covoare pentru a oferi acea pată de culoare de care au nevoie livingurile moderne.

Folosește perdele deschise la culoare

Perdelele se potrivesc cel mai bine în spațiile mici. Deoarece ele creează impresia unui spațiu cât mai amplu. Mai ales pe înălțime. Va trebui să alegi însă perdele monocrome. Cât mai deschise la culoare, pentru că acestea vor crea impresia de unitate și de spațiu extins. În vreme ce imprimeurile vor oferi spațiului un aspect îngrămădit și ineficient folosit.

Perdelele trebuie să fie ample, cu falduri și lungi până la nivelul pardoselii. În acest fel vei putea acoperi și zonele tehnice. Cum ar fi plintele, ușile sau caloriferele, care pot influența aspectul camerei.

Ca o completare a perdelelor poți folosi draperii în tonuri de culoare diferite de cele ale perdelelor. Dar în concordanță cu amenajarea camerei. Spre exemplu, dacă fotoliile conțin nuanțe colorate, atunci și draperiile ar trebui să aibă aceleași tonuri de culoare. Poți opta chiar și pentru nuanțe mai tari. Precum verde, roșu sau albastru, pentru a evidenția cât mai mult din personalitatea casei tale.

Folosește cât mai mult spațiu pe verticală

Pentru a te bucura de cât mai mult spațiu într-un living poți să încerci să dispui majoritatea decorațiunilor în plan vertical. Poți folosi rafturi și etajere pe care să le decorezi cu cărți sau mici ghivece ornamentale. Un living mic nu îți va permite să dispui multe lucruri în plan orizontal, așa că rezumă-te la a amenaja cu gust folosind elemente simpliste, de bun gust și nu uita de un strop de verde natural.

Renunță la covoare

Pentru a crea senzația de spațiu este indicat să folosești cât mai puțin straturi de acoperire în plus. Dacă păstrezi lucrurile cât mai simple, vei vedea că efectul va fi acela de relaxare și de spațiu. De aceea, poți renunța la covoarele mari și greoaie care acoperă suprafețele și să te bucuri la maxim de parchetul tău sau de suprafețele de pardoseală, din orice material ar fi făcută aceasta. Se preferă din ce în ce mai mult placarea cu piatră naturală, dar și aplicarea de pardoseli epoxidice, pentru că aplicarea lor fără rosturi contribuie la generarea unui efect vizual deosebit.

 

Indiferent de dimensiunile casei tale este indicat să ai în vedere întotdeauna amenajarea cu bun gust și mai ales organizarea spațiilor. Un living organizat, fără lucruri suplimentare, fără mobilier de mari dimensiuni și cât mai aerisit te va ajuta să te simți confortabil și să te bucuri de performanțele locuinței tale în orice moment.

Related posts

Unde să puneți televizorul în camera de zi

Adina Meyers

Tendințe. Cum poți aduce natura în casa ta

Adina Meyers

Masa intr-un cadru intim propus de Mobexpert

Adina Meyers