Amenajare living Practic

Ce trebuie sa eviti atunci cand decorezi sufrageria

In prezent rolul pe care il joaca sufrageria este unul destul de important, iar motivul este unul lesne de inteles: este acea zona a casei in care ne petrecem o buna parte a timpului liber, fie pentru a ne destinde, fie pentru socializare. Este asadar important sa stim cum sa decoram in mod corespunzator aceasta incapere, dar mai ales care sunt greselile pe care trebuie sa le evitam astfel incat rezultatele sa fie unele satisfacatoare.

Cu totii am vazut ca majoritatea living-urilor sunt unele in care mobila este amplasata de-a lungul peretilor, foarte aproape de acestia, lasand centrul incaperii gol. Facem asta pentru ca avem impresia ca astfel avem mai mult spatiu la dispozitie si ca sufrageria arata mai mare. Realitatea este insa cu totul alta; in sensul ca lasam foarte mult spatiu nefolosit, iar intreaga incapere va parea disproportionata.

Ce putem face pentru a „repara” aceasta greseala? Sa incetam sa mai folosim peretii drept puncte de reper. Scopul nostru trebuie sa fie acela de a grupa in mai multe zone sufrageria si obiectele de mobilier, astfel incat sa le putem gasi cu usurinta locul potrivit. Poti pleca de la alegerea unui punct central al incaperii, spre care sa zboare chiar de la inceput privirile celor care iti trec pragul casei. Poate fi vorba de un semineu, un televizor cu ecran mare, un tablou scump si asa mai departe.

In jurul acestui punct central iti va fi mult mai usor sa gasesti locul potrivit pentru toate lucrurile din sufragerie. Desi multi folosesc sufrageria ca o zona de relaxare si socializare, putem crea aici si o zona de lucru, prin simpla amplasare a unui birou intr-un colt mai retras al incaperii. Daca ai suficient de multa lumina naturala o sa observi cum productivitatea ta va fi una ridicata.

O alta greseala facuta des este legata de estetica. Punem atat de mult accentul pe functionalitatea sufrageriei (din moment ce e locul in care ne petrecem o buna parte din timp) incat neglijam modul in care ea arata. Putem spune ca e o greseala chiar destul de mare, deoarece riscam sa avem o incapere monotona, lucru care isi va pune amprenta in mod negativ asupra starii noastre de bine.

Nu evita sa te folosesti de pernele multicolore pe care sa le pui pe canapea sau fotolii. La fel de bine din decor trebuie sa faca parte si plantele care pe langa rolul estetic pe care il au ne ajuta si sa respiram un aer mult mai curat si lipsit de impuritati. Tablourile, lampile, masutele de cafea – toate acestea isi pot face simtita prezenta, oferind un plus de personalitate sufrageriei tale.

Pe final mai amintim de o greseala destul de frecventa, si anume ignorarea unitatii – adica apelam la atat de multe elemente de design incat nu avem o unitate in ceea ce priveste culorile predominante si stilul de baza, rezultatul fiind o sufragerie care pare incarcata si deloc primitoare. Incearca sa alegi o singura paleta de culori predominanta si sa te tii de ea.

Related posts

Culorile in dormitorul barbatilor

Adina Meyers

Acvariu integrat in insula de bucatarie

Adina Meyers

Filtrele pentru apă potabilă: beneficii pentru sănătate

Adina Meyers