Într-o gospodărie mereu se găsește ceva de făcut, iar uneori chiar și cele mai dificile taskuri se pot transforma în mici reușite dacă ai la îndemână uneltele potrivite.

În acest fel, unele dintre lucrările pe care le ai de făcut în gospodărie pot deveni adevărate proiecte DIY. Care îți vor oferi mai multă încredere în tine. Pentru a ușura lucrările casei și curții tale, ar trebui să nu îți lipsească aceste unelte. De aceea ne-am gândit să îți prezentăm o listă cu cele mai eficiente scule și unelte pe care ar trebui să le ai în gospodărie.

Pompa submersibilă – dispozitivul suprem în gospodărie

Pe piața de profil există o multitudine de modele de pompe submersibile. Pe unele dintre acestea le poți vedea dacă dai click aici, pentru a-ți face o idee despre costuri și caracteristici tehnice.

Pompele submersibile se delimitează în funcție de tipul folosirii. De aceea vom vedea că există pompe submersibile pentru ape curate și pompe submersibile pentru ape murdare.

Pompe submersibile pentru ape curate

Pompele submersibile pentru ape curate sunt dispozitive folosite pentru alimentări cu apă curată. Acestea fiind imersate în lichid (apă). De cele mai multe ori pompele submersibile scot apa din puțuri și fântâni. Și chiar și aceste tipuri de pompe se pot delimita în categorii speciale, în funcție de tipul utilizării. Unele dintre cele mai bune tipuri de pompe submersibile pentru alimentări cu apă sunt cele cu palete flotante și rezistență mare la particule de nisip. Care pot de asemenea să lucreze și la adâncimi mai mari față de pompele uzuale.

Pompe submersibile pentru ape murdare

La polul opus, există pompe submersibile pentru ape murdare. Acestea sunt folosite în mod excepțional pentru eliminarea apei din incinte. Cum ar fi din subsoluri și demisoluri, sau acumulările de apă pluvială din anumite zone ale gospodăriei.

Polizoare unghiulare

Pentru cazurile în care ai nevoie să tai anumite lucruri cum ar fi lemnul, metalul, sau orice alt tip de material. Un polizor poate fi cea mai eficientă soluție. Va trebui să ai însă și un spațiu dedicat pentru această unealtă, pentru a asigura deopotrivă și siguranța utilizării.

Truse de scule

Bărbații sunt în general mari amatori de truse de scule. Iar aici facem referire la unelte de mână precum bormașinile sau autofiletantele sau chiar la șurubelnițe sau alte dispozitive de mici dimensiuni. Chiar dacă acestea nu se încadrează în totalitatea în gama sculelor convenționale. Ele sunt deosebit de necesare în gospodărie. Deoarece contribuie la bunul mers al realizării oricăror tipuri de lucrări. Cheile reglabile, ruletele, ciocanul sau pistolul de lipit. Reprezintă cele mai bune unelte care acoperă de altfel și cea mai mare arie a lucrărilor dintr-o gospodărie.

Drujba sau fierăstrăul

O drujbă este mereu bună la casa omului mai ales câtă vreme lucrezi foarte mult cu lemnul. De asemenea, drujba te poate ajuta să tai foarte bine chiar și lemnele pentru iarnă. Iar acesta este un avantaj minunat, pentru că vorbim despre un produs cu funcționalități multiple.

Unelte de grădină

Într-o gospodărie sunt foarte importante chiar și uneltele speciale pentru grădină. O foarfecă pentru toaletarea copacilor, a viei sau a gardurilor vii, un furtun de grădină sau poate chiar un aparat cu presiune care să te ajute să speli foarte bine zona traficabilă acoperită de pavele. Toate acestea sunt unelte avantajoase, care îți pot ușura foarte mult munca.

Pentru fiecare dintre aceste unelte va trebui să asiguri și o zonă de lucru. Iar aceasta poate fi realizată într-un garaj sau într-o construcție adiacentă casei. În acest fel te vei putea bucura și de intimitate în momentul realizării lucrărilor. Dar vei putea și să asiguri siguranța celor din jur, lucrând într-un mediu special amenajat în acest sens.

Munca în grădină poate fi o relaxare când ai uneltele potrivite. Iar proiectele tale pot prinde viață cu ajutorul acestora. Așa că dacă îți dorești să reușești în ceea ce ți-ai propus, aceste unelte nu ar trebui să-ți lipsească.

Related posts

4 ustensile ideale pentru pasionaţii de proiecte DIY

Adina Meyers

Cum sa-ti reduci facturile la intretinere in sezonul rece

Adina Meyers

Cum ar fi lumea fara un sistem control acces performant?

Adina Meyers