Copiii cresc repede, de aceea, impreuna cu ei, trebuie „sa creasca” si mobila din camera. Altfel spus, designul mobilierului trebuie sa poata fi adaptat in functie de interesele, pasiunile si jocurile celor mici, care sunt intr-o continua schimbare.

Prescolari
Pentru camera unui copil care nu merge inca la scoala este nevoie de un pat confortabil, o zona de joaca, o masa unde sa deseneze sau coloreze, un spatiu pentru cartile de povesti si o zona functionala, cu dulapuri sau comode pentru hainute. Daca incaperea are dimensiuni generoase, te poti gandi la o idee nastrusnica, care sa fie de maxim interes pentru prescolarul tau. De pilda, poti agata in tavan un fotoliu.

Ideal ar fi ca mobilierul sa aiba colturile rotunjite sau capitonate cu materiale moi. Pardoseala este, de asemenea, foarte importanta. Fiecare material are avantajele si dezavantajele sale. Mocheta izoleaza fonic, dar retine praful si poate provoca alergii. In plus, petele cauzate de diverse lichide… dulci si viu colorate sunt foarte greu de curatat.

Lemnul este un material cald, usor de intretinut, asa ca parchetul reprezinta o solutie demna de luat in calcul. Totusi, nu pierde din vedere costurile unei operatiuni de acest gen. Parchetul laminat este mai ieftin si la fel de usor de intretinut, dar este mult mai bine sa alegi unul masiv, deoarece are o calitate superioara.

Pastreaza jucariile intr-o cutie sau ladita din plastic ori lemn, insa nu o umple niciodata pana la refuz, pentru a fi usor de mutat chiar si de catre copil. Din cand in cand, schimba jucariile cu cele pastrate in ladita.

Iti recomand ca perdelele sa nu fie joase, intrucat pot starni curiozitatea copilului, in sensul ca cel mic ar putea oricand sa traga de ele. Si acestea pot fi colorate sau imprimate.

Incearca totusi sa pastrezi o singura culoare dominanta, maximum doua. In orice caz, nu incarca spatiul cu prea multe nuante. Important este ca interiorul sa fie placut, sa inspire copilului tau siguranta si frumusete.

Camera copilului este un spatiu foarte populat. Nu trece o zi in care sa nu se adune aici toti membrii familiei, pentru lectii, pentru discutii si povesti, dar si pentru gadileala si hohote de ras. Tocmai de aceea, camera aceasta trebuie sa fie spatioasa, aerisita, gandita ergonomic si cat mai placuta cu putinta. Eu decorez fiecare camera pentru copil ca si cum ar fi camera mea, pe vremea cand visele erau totuna cu realitatea si joaca nu se termina niciodata…

Material realizat de SpotOnDesign.

Designer Luciana Georgescu:

0745.622.840
luciana@spotondesign.ro
www.spotondesign.ro

Related posts

Care este secretul acestui living?

Adina Meyers

Cum să-ţi faci un cuier din umeraşe vechi din lemn

Adina Meyers

5 Lucruri utile care nu trebuie să lipsească din camera copilului

Adina Meyers