Home

Altfel de finisaje pentru amenajarea unei bucatarii sic

Daca vreti sa renovati bucataria, ar trebui sa stiti ca peretele din apropierea blatului de lucru, cel pe care este asezat mobilierul, poate fi finisat si cu alte materiale, nu doar cu faianta.

PAL-ul melaminat

Se gaseste intr-o gama larga de modele, culori si imitatii. Se poate integra cu succes in orice stil de amenajare. Este un material rezistent in timp, simplu de intretinut, doar ca se zgarie usor. Daca alegeti acest material pentru blatul de lucru si pentru peretele de deasupra acestuia, veti realiza un aspect unitar si armonios.

Sticla

Daca alegeti acest material pentru placarea peretelui de langa blatul de lucru, va exista senzatia de spatialitate si luminozitate. In plus, sticla este eleganta, estetica si puteti alege orice culoare pentru a fi in ton cu mobilierul.

Piatra

Prin designul deosebit, piatra ofera bucatariei un aspect inedit. Se recomanda in situatiile in care se gateste putin, deoarece grasimile si murdariile de orice fel se curata greu de pe acest tip de finisaj.

Varul sau vopseaua

Suna banal, dar simpla zugravire a peretilor poate contribui la crearea unei atmosfere specifice. De exemplu, daca alegeti sa amenajati bucataria in stil rustic, veti accentua impresia de natural varuind peretele de deasupra blatului. Chiar daca se murdareste, il puteti zugravi ori de cate ori este nevoie, cu disconfort minim.

Metalul

Reprezinta o varianta mai mult decat avantajoasa deoarece este rezistent la apa, caldura si are un aspect impecabil. Deoarece creeaza impresia de rece, este indicat sa alegeti piese de mobilier in tonuri calde.

Finantare pentru renovare

Costurile unei astfel de amenajari pot fi acoperite mai usor cand aveti ceva bani pusi deoparte. In acest sens, va recomandam o solutie de finantare eficienta oferita de o banca pentru locuinte.

Daca doriti sa incepeti deja renovarea, puteti accesa un credit cu o dobanda avantajoasa si fixa pe toata durata creditului. De exemplu, daca aveti nevoie de 50.000 lei, rata lunara va fi de 408 lei timp de aprox. 4 ani cu o dobanda de 4,99% pe an, iar apoi va scadea la 350 lei pentru urmatorii aprox. 7 ani si jumatate, la o dobanda fixa, in lei, de 4,5% pe an. Dobanda anuala efectiva (DAE) este de 5,13%.

Comisionul de analiza dosar este 0 (ZERO) pentru creditul intermediar si anticipat.
Calculele sunt orientative, efectuate la valoarea actuala a primei de stat si la cursul de 4,5 lei / EUR. Primele de stat sunt luate in calcul pentru primii 5 ani, conform contractului de economisire-creditare si legislatiei in vigoare.

Benefiiciile acestui tip de finantare sunt: 1. eficienta financiara – dobanda fixa, comision de analiza dosar zero, costuri mici; 2. Siguranta – credit in lei, fara risc valutar, rate si dobanzi fixe pe intreaga perioada de creditare; 3. Transparenta – suma de rambursat este cunoscuta inca de la semnarea contractului.

Insa daca nu va grabiti sa incepeti lucrarile si doar planificati sa realizati proiectele locative la un moment dat, va recomandam produsul de economisire-creditare. Cum functioneaza un produs de economisire-creditare: initial, economisiti o perioada, in medie 3-5 ani sau mai mult daca doriti, timp in care pe langa suma depusa lunar se aduna dobanda bancii si prima de stat de 25% din economiile anuale (care se acorda anual de catre Stat pana in limita de 250 de euro /an). Practic, pe langa depozitele lunare din veniturile proprii, beneficiati si de ajutorul statului si al bancii pentru a putea strange intr-o perioada de aproximativ 5 ani sau mai mult suma necesara doar din economisire.

De exemplu, daca economisiti lunar 375 lei, acumulati echivalentul in lei a 1.000 euro pe an. In cinci ani veti avea echivalentul in lei a 5.000 euro doar din economii, plus 1.250 euro din primele de stat, la care se adauga dobanda bancii, capitalizata timp de 5 ani. Mai mult, daca banii tot nu va ajung si proiectul e mai amplu, puteti solicita un credit locativ in lei cu una dintre cele mai avantajoase dobanzi in lei de pe piata, de 4,5%, fixa pe toata perioada creditului.

 

 

 

 

Related posts

Care sunt tipurile de paturi în hoteluri?

Adina Meyers

Sugestie de vacanță: 5 destinații fermecătoare de vizitat și toamna – FOTO

Adina Meyers

Cum montam o usa cu ajutorul spumei poliuretanice

Adina Meyers