Home

Alegeti pardoseala potrivita

Asadar, ce tip de pardoseala se potriveste mai bine in living, dormitor, baie, bucatarie sau pe terasa?

Dupa o analiza atenta a detaliilor tehnice, a pretului si a stilului pe care il doriti in amenajare, veti sti cu siguranta care e cea mai buna optiune pentru dvs.

Placile ceramice au din ce in ce o utilizare mai larga. In plus, studiile arata ca, in ceea ce priveste domeniul home&deco, in urmatoarele sezoane, ceramica va fi in tendinte, fie ca este vorba de gresie, faianta sau fatade ventilate, acoperisuri si farfurii. Daca in ceea ce priveste culorile si modelul, alegeti in functie de stilul adoptat, din punct de vedere tehnic trebuie sa va ghidati dupa niste repere clare.

In primul rand, placile de gresie trebuie sa prezinte rezistenta la absorbtia apei, rezistenta mecanica (la loviri si greutati), rezistenta la modificari termice si, nu in ultimul rând, rezistenta la agentii chimici. Toate aceste insusiri le puteti afla de pe ambalajul produselor sau intrebând direct consilierul de vânzari. Tot pe ambalajul produselor ar trebui sa fie mentionate dimensiunile si grosimea.

In cazul in care v-ati orientat spre parchet, primul lucru pe care trebuie sa-l luati in calcul este pretul. Acesta creste proportional cu calitatea. Parchetul masiv sau clasic are un aspect deosebit si se integreaza in orice stil. Un alt merit al acestuia este durata mare de viata, putandu-se slefui de mai multe ori. De asemenea, s-a dovedit a fi un bun izolator. Parchetul exotic (cum ar fi cel din bambus, merbau, teck, wenge, tauari, guatambu) este durabil si rezista la umiditate si la diverse tipuri de insecte si viermi. Un alt avantaj este rezistenta la trafic intens.

Cel mai utilizat tip de parchet este cel laminat. Practic, usor de montat si intretinut, parchetul laminat este disponibil intr-o mare varietate de modele si culori. Parchetul laminat este recomandat in special in incaperi cu trafic intens. Are o foarte buna rezistenta la presare, suportand bine mobila grea sau scaune cu roti de cauciuc. 

Pentru spatiile umede este recomandat parchetul pietrificat. Inovatia consta in compactarea compozitiei pe straturi, precum si intr-o garnitura ce permite etansarea placilor dupa montaj. Un alt tip de parchet potrivit pentru spatii umede este cel stratificat, deoarece este foarte bine uscat, iar dispunerea straturilor compactate nu-i permite umezelii sa lucreze in timp. Stratul de uzura poate fi slefuit si lacuit ulterior. Parchetul triplustratificat din bambus rezista mai bine la conditii de umiditate crescuta, datorita densitatii si elasticitatii, dupa cum exista si pardoseli speciale din lemn tratat care sunt recomandate in spatii precum baile, oferind un plus de savoare si caldura.

Related posts

Tencuiala pentru exterior, buna si la interior!

Adina Meyers

A 110 year old house turned into sustainable residence

Adina Meyers

Șase idei simple pentru balconul casei tale

Adina Meyers