LifeStyle

Ai un câine de talie mare? Răcește-l cum trebuie în perioada de vară

Persoanele care stau la curte sau la bloc și au în grijă un câine de talie mare au putut observa că în perioada de vară, acesta obosește mult mai ușor și bea mai multă apă. Pentru a nu vă îmbolnăvi animalul de companie, este necesar să-l răciți așa cum trebuie.

Câinii de talie mare nu reușesc întotdeauna să-și răcească corpul în perioada caldă de vară, iar acest lucru le poate dăuna sănătății sau chiar îi poate îmbolnăvi.

Din cauza blanei, cei mai mult suferă de caldură în timpul verii, iar cei care dețin astfel de câini ar trebui să le facă o răcire a corpului cât mai bună.

Iată câteva sfaturi pentru a vă îngriji animalele de companie:

1 . Oferiți-le apă multă. Atunci când sunt afara, câinii consumă multă energie și au nevoie de o hidratare serioasă. Chiar și câinii care sunt ținuți la bloc au nevoie de o hidratare cu apă. Cu cât talia câinelui este mai mare, cu atât va trebui să bea mai multă apă pentru a-și răcori corpul.

Din cauza căldurii, dacă apa câinelui este pusă într-un vas de plastic, riscul de a se crea bacterii în apă este foarte mare. Astfel, medicii veterinari sfătuiesc ca vasul din care animalul bea apă să fie din metal inoxidabil sau din ceramică.

Cu toatea astea, trebuie să spălați frecvent acest recipient și să-l umpleți cu apă proaspătă.

2 . Un culcuș răcoros este necesar. Dacă faceți câinelui un culcuș special, pus la umbră, puteți să îi feriți de razele soarelui foarte bine. Dacă îl creșteți la bloc, o instalație de aer condiționat pe care o folosiți în casa este de ajuns pentru patruped.

Pe timpul verii, nu este indicat ca patrupedul să fie obligat să stea în cușcă sau într-un țarc de dimensiuni reduse. Acest lucru stresează foarte mult animalul, iar din cauza căldurii, poate deveni agresiv.

3 . Puteți cumpăra pentru cățel un recipient special pentru făcut baie pe care îl lăsați umplut cu apă. Fiind foarte cald, câinele se va duce singur în piscina sa și se va răcori.

4 . Spre exemplu, dacă aveți caini huski, puteti să le puneți pe lângă ei sticle cu apă rece sau înghețată sau chiar pături reci.

Ce să nu faci pe timpul verii cu câinele tău

1 .  NU-ȚI LĂSA CÂINELE SINGUR ÎN MAȘINĂ. Nu face acest lucru nici măcar pentru scurt timp.

2 . NU-ȚI LĂSA CÂINELE SINGUR ÎN GRĂDINĂ SAU ÎN CUȘCĂ, FĂRĂ APĂ ȘI UMBRĂ. Din această cauză, el ar putea să se rănească sau mai grav, ar putea să se îmbolnăvească grav.

3 . NU ALERGA CU CÂINELE PÂNĂ LA EPUIZARE. Activitatea îți păstrează patrupedul în formă, dar încearcă să nu faci foart emultă mișcare cu el. Acest lucru ar putea să-i dauneze, indiferent de anotimp.

Related posts

JUMPTHEGAP: Puterea designului de a face diferența

Adina Meyers

Botez la Jubile – o petrecere desavarsita la un pret irezistibil!

Adina Meyers

Rowenta îți oferă trei ani garanție extinsă pentru gama de aspiratoare ultraperformante

Adina Meyers