LifeStyle

ROVEGAN – un spectacol pe cord deschis pentru actori şi pentru public

Prima parte a platformei de teatru şi dezbatere Go West a inclus Turneul Naţional ROVEGAN şi o micro-stagiune ȋn Bucureşti, la Centrul de Teatru Educaţional Replika: 8 oraşe, peste 1000 de spectatori şi 8 discuţii deschise cu publicul despre migraţie, despre nevoia de a vorbi despre lucruri relevante şi ce rol important poate juca arta ca şi mediator.

“De-a lungul călătoriei noastre am luat pulsul unui subiect care s-a insinuat pretutindeni, chiar dacă ȋn forme diferite, ȋn viaţa noastră de zi cu zi. Fie că vorbim despre migraţia economică – subiectul spectacolului ROVEGAN –  sau de exodul de creiere –  subiectul următorului nostru spectacol, BUN DE EXPORT, fie că noi suntem cei pe care ȋi bântuie gândul emigrării, fie că suntem ȋn postura celor care asistă la plecarea altora, subiectul ne atinge şi ne preocupă. ROVEGAN este mai mult decât orice altceva, un spectacol pe cord deschis, atât pentru actorii de pe scenă, cât şi pentru publicul din sală.

La Botoşani am jucat ȋn faţa copiilor părinţilor plecaţi, la Bucureşti de multe ori ȋn faţa unor mame venite pentru puţin timp acasă, la Cluj s-a vorbit mult despre educaţie, la Sibiu se migrează spre Germania, la Iaşi s-a lăsat liniştea după spectacol, la Sfântu Gheorghe au rămas doar femei la dezbatere, la Târgu Mureş s-a vorbit despre responsabilitate şi valorile societăţii ȋn care trăim. Cred că ROVEGAN era un spectacol necesar. Oricum ar fi, asta cu migraţia, ne doare pe toţi”, a transmis Catinca Drăgănescu, regizor și inițiatoare a proiectului.

ROVEGAN va avea o ultimă reprezentație (din această stagiune) miercuri, 7 iunie 2017, de la ora 19:00 la Centrul Educațional de Teatru REPLIKA (intrarea liberă, pe bază de rezervare: 0732.101 860 / 0787.714 551 sau contact.asociatia.arena@gmail.com sau centrulreplika@gmail.com)

BUN DE EXPORT va fi cel de-al doilea proiect marca GO WEST dintr-o serie de trei spectacole pe tema migrației. Acesta aduce în discuție fenomenul exodului de creiere (brain drain). Este deja cunoscut fenomenul exodului de creiere din România către Occident, fie că acesta ia forma exportului de medici sau de specialişti ȋn IT.

Textul urmează să fie dezvoltat de Alex Tocilescu pornind de la povești reale, iar spectacolul va fi montat de Catinca Drăgănescu la POINT în toamnă. BUN DE EXPORT își propune să ofere dreptul la replică unei generații de tineri profesioniști pentru care emigrarea pare a fi devenit prima opțiune când vine vorba de planuri de viitor.  

Related posts

Culorile capătă textură și dimensiune în cadrul expoziției Haptic Perception de la Galeria Horaţiu Mălăele

Adina Meyers

Jucariile IKEA va invita sa le vizitati la Muzeul Antipa in weekend-ul prelungit

Adina Meyers

Tigla GERARD Diamant – mai multa acoperire, mai putin efort

Adina Meyers