Daca ai supravietuit procesului de cumparare a unei case noi, atunci felicitari. Este timpul sa faci urmatorul pas, si anume sa te muti in noua ta locuinta. Trebuie insa sa stii ca si aici sunt cateva lucruri pe care trebuie sa le faci inainte. Care sunt acestea? Pai… hai sa vedem impreuna in articolul de azi.

1. Schimba incuietorile

Primul si cel mai important lucru pe care trebuie sa il faci este sa schimbi incuietorile de la usa. Pana la urma conteaza foarte mult siguranta ta si a familiei tale, nu-i asa? Cu siguranta nu vrei sa te trezesti cu un strain la tine in casa. Au mai fost cazuri in care persoane necunoscute aveau o copie dupa cheie si au intrat in casa nou cumparata. Asadar, chiar inainte de a te muta schimba toate incuietorile cu unele noi si, de ce nu, chiar mai performante si rezistente.

2. Anunta ca ti-ai schimbat adresa

Crede-ma pe cuvant, nu e nimic mai neplacut decat sa iti ajunga corespondenta la o alta adresa decat cea la care locuiesti in prezent. Mai ales daca vorbim de una importanta. Asadar, chiar de la inceput e bine sa anunti ca acum locuiesti la o noua adresa si sa incerci ca informatia sa ajunga la cat mai multe persoane si companii.

3. Verifica sa nu existe scurgeri

E bine sa fie totul pus la punct inainte sa te muti in casa noua. Ideal este ca vechiul proprietar sa fi reparat totul inainte sa puna casa / apartamentul la vanzare. Totusi, ce mai este ideal in lumea asta? Verifica asadar sa nu existe scurgeri in cadrul instalatiei sanitare. Poti chiar apela la un specialist care te poate ajuta inclusiv la anumite reparatii, in cazul in care ele sunt necesare.

4. Verifica starea senzorilor si aparatelor din casa

Sunt sanse mari ca noua ta locuinta sa aiba o centrala termica si / sau un aparat de aer conditionat. Este bine sa verifici ca acestea functioneaza in mod corespunzator (mai ales in ceea ce priveste centrala termica – aici e bine sa te asiguri ca nu a expirat ISCIR-ul).

5. Schimba capacul toaletelor

Pentru a nu-ti face griji legate de igiena, e bine ca sa schimbi chiar de la inceput capacul toaletelor. Stim cu totii ca acestea pot ascunde numeroase bacterii, iar daca nu stii cum a avut grija vechiul proprietar de curatenie… preventia e buna.

6. Fa curat in spatiile de depozitare

Inainte de te muta si de a-ti aduce toate lucrurile, este recomandat ca spatiile de depozitare sa fie curate. Nu iti va lua mult, asa ca de ce sa nu faci acest lucru chiar de la inceput? Mai tarziu iti va fi mai greu din cauza aglomeratiei.

7. O curateniei generala este binevenita

Acum cand intreaga locuinta este goala e cea mai buna ocazie sa faci o curatenie generala. Lucrul acesta iti va permite sa aspiri chiar si in cele mai dificile zone ale noii tale locuinte, precum si sa te asiguri ca nu exista mucegai sau igrasie in spatiile predispuse la asta (de exemplu baia si bucatarie). Mici renovari vor fi de asemenea mai usor de facut acum.

Related posts

Cum sa iti decorezi locuinta intr-un stil minimalist, dar si functional

Adina Meyers

Eleganta si confort intr-un duplex scandinav

Adina Meyers

5 idei ce cadou de Craciun pentru femei

Adina Meyers