LifeStyle

Ai facturi foarte mari la energie? Iată cum poți avea o casă eficientă energetic pentru a reduce aceste cheltuieli!

Dacă plătești foarte mult la facturi sau pur și simplu îți dorești să ai o casă mai eficientă energetic, trebuie să știi că există anumite modalități prin care poți reduce consumul de energie și, prin urmare, poți face economii importante.

Când vine vorba de casele verzi, majoritatea persoanelor se gândesc la montarea panourilor solare. Dar aceasta nu este singura soluție. Există multe alte căi mult mai ușoare și mai puțin costisitoare, dacă nu îți permiți instalarea unui astfel de sistem fotovoltaic.

Iată cum poți reduce consumul de energie pentru a reduce costul facturilor și pentru a avea o casă verde:

Nu lăsa luminile aprinse

Trebuie să îți faci un obicei din a stinge lumina de fiecare dată când ieși dintr-o cameră. Cu timpul, o vei face din instinct. Iar efectele se vor vedea în valoarea facturii la electricitate, care va fi cu siguranță mai mică decât până acum. De asemenea, alege pentru corpurile de iluminat becuri cu led. Deoarece au o  lumină mai bună și au o durată de viață mai mare decât cele obișnuite, cu halogen. Dacă vrei să creezi o atmosferă unică, pe electric14.ro găsești și modele colorate, pentru a-ți personaliza camera în funcție de preferințe.

Înlocuiește aparatura cu una nouă, eficientă energetic

Electrocasnicele, precum mașina de spălat, frigiderul și aparatul de aer condiționat sunt principalii consumatori de energie din orice casă. Așa că trebuie să te asiguri că sunt dintr-o categorie superioară de eficiență energetică. De asemenea, trebuie să acorzi atenție și celorlalte electronice, cum sunt, de exemplu, televizorul, laptopul sau cafetiera, pe care este recomandat să le scoți din priză atunci când nu le folosești.

Adaptează programul mașinii de spălat

Cu siguranță nu trebuie să speli toate haine la cel mai lung program și la cea mai înaltă temperatură. Așa că alege de cele mai multe ori un timp mai scurt de spălare, cu apă încălzită la mai puține grade, chiar rece. Deoarece majoritatea detergenților sunt concepuți pentru a fi eficienți și în astfel de condiții pentru a curăța lucrurile. În acest fel, vei face economie atât la energie, cât și la apă. Ceea ce va reduce costurile a două tipuri de facturi.

Instalează-ți contoare inteligente

Cu ajutorul contoarelor inteligente vei putea afla cu exactitate câtă energie consumă familia ta. Iar facturile vor fi corect calculate. Deoarece nu se vor mai efectua estimări și regularizări.

Deși unii oameni au păreri împărțite, nu crede în miturile despre acest sistem. Deoarece este foarte util să te informezi, pentru a putea găsi soluții în vederea reducerii consumul.

De asemenea, dispozitivele inteligente sunt deosebit de utile deoarece se vor închide automat atunci când nu le folosești și uiți să le oprești sau să le scoți din priză.

În concluzie, dacă îți dorești să ai o casă eficientă energetic și să nu mai plătești facturi foarte mari, aplică aceste metode simple. Și vei vedea în cel mai scurt timp beneficiile! Fără să faci investiții costisitoare. Pe lângă economiile pe care le vei face, prin acest comportament vei contribui și la obiectivul la nivel global de reducere a consumului de energie. În vederea limitării efectelor schimbărilor climatice.

 

Sursa foto: Pexels.com

 

Related posts

Renunță la solar! Iată cum îți poți accentua bronzul

Adina Meyers

Teatru, arte, carte si design floral, in GRADINA CU ARTISTI

Adina Meyers

Cum arată casa actriței Reese Witherspoon

Adina Meyers