Home LifeStyle

Cum să-ți alegi cei mai confortabili adidași

În alegerea încălțămintei, confortul ar trebui să fie criteriul decisiv. O pereche de pantofi confortabili te vor ajuta să te simți bine ori de câte ori îi porți și vor ține departe durerile de picioare, bătăturile sau durerile de spate.

Inclusiv adidașii destinați activităților sportive pe care le practici ar trebui să îți asigure confortul dorit. O pereche de adidași La Sportiva satisfac această cerință, însă aceștia nu sunt singura variantă pe care o ai. Așadar, înainte să mergi la cumpărături, iată câteva informații esențiale despre cum să îți alegi cei mai comozi pantofi sport.

Cum alegi adidașii în funcție de particularitățile corpului

Fiecare dintre noi este diferit, iar de acest lucru trebuie să ții cont și atunci când alegi o pereche de adidași. Pentru început, ghidează-te după o regulă simplă: cu cât greutatea corpului tău este mai mare, cu atât ai nevoie de un grad mai înalt de amortizare. De exemplu, dacă ai peste 90 de kg optează pentru pantofi sport care oferă un grad sporit de amortizare. De regulă, astfel de modele au talpa mai lată și îți vor oferi confortul optim. De altfel, este foarte important să ții cont de faptul că în timpul alergării talpa se lățește ușor. Activitatea fizică intensă face ca fluxul sanguin să se intensifice la nivelul picioarelor, iar tălpile se extind. Evită, deci, încălțămintea foarte strâmtă deoarece riști să te accidentezi și să îți traumatizezi picioarele.

Ce adidași ți se potrivesc în funcție de pronație

Pronația este un alt criteriu în funcție de care să îți alegi pantofii sport. Există trei tipuri de pronații, respectiv neutră, excesivă și insuficientă. Iată care este cea mai bună încălțăminte pentru fiecare dintre ele, dar și cum le poți distinge:

1.  Pronația neutră

În acest caz, greutatea corpului este distribuită uniform pe toată talpa, cu un accent ușor pe degetul mare și pe cel de-al doilea. Dacă te afli printre cei 70% dintre oamenii de pe planetă care se regăsesc în această categorie, atunci nu te vei confrunta cu dificultăți în alegerea încălțărilor.

2.  Pronația excesivă sau hiperpronația

În această situație, greutatea corpului este suportată integral de degetul mare și de următorul. Drept conseință, stabilitatea este îngreunată, iar talpa tinde să se îndrepte către exterior. Articulațiile au de suferit în timpul alergării, ceea ce înseamnă că este foarte probabil să resimți dureri de genunchi post antrenament dacă nu alegi încălțămintea potrivită. Ideale sunt modelele de adidași cu supinator în partea interioară a tălpii care echilibrează și susține mișcarea picioarelor și elimină impactul excesiv exercitat asupra genunchilor.

3.  Pronația insuficientă sau supinația

Este cauzată de repartizarea inegală a greutății corpului și de întoarcerea către exterior a picioarelor în timpul alegării. Pentru a corecta această problemă cea mai potrivită este încălțămintea care are elemente de susținere a zonei exterioare.

Confortul este esențial în alegerea pantofilor sport. Pentru a face cea mai bună alegere, foarte important este să ții cont de particularitățile corpului, inclusiv de pronația picioarelor tale.

Related posts

5 idei de cadouri unicat, made in Romania

Adina Meyers

Pereti pictati pentru un decor original

Adina Meyers

Cele mai bune plante de apartament pentru purificarea aerului

Adina Meyers