Amenajarea unei locuinte presupune si achizitionarea mai multor lucruri. Acestea vor contribui la realizarea unui decor armonios din punct de vedere estetic si functional.  Asadar, alegerea lor trebuie sa tina cont de intregul stil de aranjare al casei, cat si de posibilitatea de a ne asigura tot confortul de care avem nevoie.

In primul rand, avem nevoie de o saltea deoarece ne petrecem cam o treime din viata dormind. Asadar, de ce sa nu ne bucuram de un confort sporit in timpul somnului? Pentru ca acest lucru sa fie posibil este necesar sa alegem cu grija salteaua. Nu recomandam efectuarea economiilor in ceea ce priveste achizitionarea acesteia, deoarece un somn odihnitor este necesar pentru ca organismul nostru sa se refaca dupa  zi obositoare.

Din fericire in prezent pe piata gasim o oferta foarte variata de saltele, asadar nu va fi foarte dificil sa gasim ceva confortabil si care, totusi, sa nu ne faca sa bagam mana chiar atat de adanc in buzunar. Asta inseamna, desigur, ca va trebui sa petrecem ceva timp documentandu-ne.

Din pacate mediul in care traim este din ce in ce mai poluat. Asadar, trebuie sa iei in calcul si existenta unei oaze de verdeata; cu alte cuvinte cateva plante tot ar trebui sa se gaseasca in locuinta ta. Plantele nu doar ca joaca un important rol estetic, dar in acelasi timp isi aduc contributia la imbunatatirea calitatii aerului, imbogatindu-l cu oxigen.

In cazul in care nu iti place sa ai grija de plante, poti alege unele care nu necesita chiar atat de multa atentie din partea ta. Mai multi designeri recomanda sa optam pentru niste plante putin mai inalte si sa le facem elementul central al unei incaperi.

Nu mai este nici un secret: trebuie sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a ne putea bucura de cat mai multa lumina naturala. Asta nu inseamna insa ca vom neglija perdelele si draperiile. Ele au un rol la fel de important, iar asta pentru ca ele ne ajuta sa reglam exact cantitatea de lumina de care noi avem nevoie. In plus, joaca si un important rol estetic.

Viata de zi cu zi este stresanta. Asadar, la finalul zilei, de ce sa nu avem un loc retras, doar pentru noi, care sa ne ajute sa ne deconectam tot toti si toate? Fie ca ne place sa citim sau sa ne uitam la filme, amenajarea unui loc confortabil si special pentru astfel de activitati trebuie sa reprezinte o prioritate pentru tine. Chiar si baia poate fi un loc numai bun pentru ca tu sa iti reincarci bateriile. O baie fierbine este tot ce ai nevoie pentru a te relaxa, iar atmosfera poate deveni si mai placuta daca aprindem niste lumanari parfumate.

Sursa foto: www.pinterest.com

 

 

Related posts

Espressoare, cafetiere / filtre de cafea – ce ar trebui sa aleaga un iubitor al cafelei

Adina Meyers

Amenajarea bailor de dimensiuni reduse

Adina Meyers

O amenajarea moderna pentru o locuinta de vacanta

Adina Meyers