Când decorezi camera copilului tău, alegerea paletei cromatice nu trebuie să fie neapărat primul pas pe care să îl urmezi în acest demers. În mod surprinzător, dacă adaugi accente de culoare pe fundalul neutru al încăperii vei obține efecte cu mult mai interesante decât dacă inunzi decorul în culorile curcubeului.

În plus, avantajul accentelor este că vei putea schimba frecvent aspectul camerei dacă cel mic se plictisește repede. Cărțile colorate, dar și pentru colorat, nu trebuie să lipsească din camera juniorului, fie că sunt în format clasic, de tip pop-up sau digitale. Ele pot fi așezate în așa fel încât să creeze și un mic univers cromatic – organizate în funcție de forme, dimensiuni și culori. 

Evită să decorezi întreaga cameră cu tapet și optează, în schimb, pentru stickere personalizate care să compună o “pată” de culoare. Acestea pot fi utilizate pe pereți, dar și pe mobilă. Suprafețele pe care sunt lipite rămân intacte, se aplică facil, nu costă mult, sunt ușor de integrat în decor și înfrumusețează camera. 

O masă care se remarcă prin design, un dulap asimetric cu multiple întrebuințări, un pat cu tăblie deosebită, o oglindă cu ramă specială – toate acestea pot da camerei un farmec aparte dacă au culori vibrante care să contrasteze cu fundalul neutru. Poți folosi oranj, pe care să îl combini cu tonuri de violet, dar și roz sau verde. 

Un pat ca tăblie turcoaz va crea un efect vizual spectaculos, dar la fel de bine poți folosi această culoare pentru așternuturi sau pentru scaunele din cameră. Iar dacă vrei ca nuanța să fie cu adevărat vizibilă în decor achiziționează draperii. O triadă cromatică deosebită ar fi turcoaz în combinație cu galben și gri. 

Fie că alegi un tapet cu forme geometrice, așternuturi cu imprimeuri geometrice sau obiecte decorative și jucării cu desene geometrice, asigură-te că acestea se vor remarca în decor și ca accente de culoare.

Un copil se simte mai bine când în dormitorul său și-a creat un spațiu “secret” în care poate să se ascundă, fie pentru a citi și a crea mici proiecte, fie pentru a visa. Acest spațiu ar trebui să fie dominat de culorile sale preferate, dar și de materiale, accesorii și texturi care să îi stimuleze creativitatea. 

Într-o cameră albă poți alege ca unul dintre pereți să fie vopsit într-o culoare vibrantă și decorat în contrast cu restul încăperii. Poți folosi și diferite obiecte cu care să îl animi, cum ar fi un sticker în forma unui soare sau o operă de artă creată chiar de copilul tău. 

Fructele colorate, specifice fiecărui sezon, nu ar trebui să fie incluse numai în meniul zilnic al copilului tău, ci și în decorul camerei sale. Alege imprimeuri fructate fie pentru așternuturi, prosoape și haine, fie pentru pereți, carpete și draperii, iar culorile acestora vor crea bună dispoziție. 

Sursă foto: www.pinterest.com

 

 

 

Related posts

Cum poti sa amenajezi un spatiu de lucru chiar la tine acasa care sa te ajute sa fii productiv

Adina Meyers

Dining stilat in gri si turcoaz

Adina Meyers

4 stiluri de amenajare a mesei, recomandate de Chic Ville, pentru aceasta toamna

Adina Meyers