Case de vacanta

Acasa la Anca Turcasiu

„Singurul nostru regret este ca nu putem locui permanent in aceasta casa, care reuseste sa ne umple de energie la fiecare sfarsit de saptamana, de cum da primul fir de iarba pana toamna tarziu”, ne-a spus Anca Turcasiu, inca din momentul in care ne-a intampinat in usa casei sale, situata in Paradisul Verde, la 20 de kilometri de Bucuresti, intr-un ansamblu rezidential aflat la marginea padurii. „Aici suntem toti o mare familie, pot spune ca am crescut impreuna cu vecinii. Povestea casei a inceput in 1998, anul in care ne-am casatorit si am primit de la nasii nostri, familia Tantareanu, drept dar de nunta un teren intr-un ansamblu rezidential din apropierea Bucurestiului. Acum stam intr-o casa facuta nu cu multi bani, ci cu foarte mult suflet. Ne-am atasat atat de mult de acest loc incat nu cred ca o vom vinde vreodata”, ne-a povestit Anca Turcasiu, care ne-a mai dezvaluit ca in momentul in care s-a turnat fundatia, a pus o sticluta care continea o scrisorica cu povestea familiei sale.

Anca Turcasiu si Cristian Georgescu isi amintesc ca au ales proiectul viitoarei case din mai multe schite si ca au stiut din prima clipa ca acesta li se potriveste cel mai bine. „Ne-am dorit o casa mica, de numai 130 mp, care sa corespunda nevoilor noastre. Din fericire, nu am avut probleme pe santier, iar gradina este exclusiv opera sotului meu, care a fost ajutat de mama lui. De amenajarea interioara m-am ocupat eu exclusiv, pentru ca e una dintre pasiunile mele. Mi-as fi dorit sa fac Facultatea de Design, dar am ramas insarcinata cu fiul meu si am renuntat la acest plan”, a mai declarat artista, care isi aminteste ca din toate turneele in care mergea aducea cate un obiect de decor pentru casa intrucat, in urma cu zece ani, oferta magazinelor de specialitate era mult mai putin variata. „De fiecare data imi rezervam o zi pentru a colinda magazinele de specialitate si ma intorceam acasa cu obiecte de decor, dar si cu un brat de reviste de home&deco din care ma inspiram. Casa asta este bucatica din sufletul nostru. Este o situatie complet diferita fata de aceea in care am fi cumparat o casa deja construita si finisata. Acum este minunat ce se intampla aici, noi dormim cu usa deschisa la dormitor pentru ca dimineata se aud privighetorile”, a mai spus Anca Turcasiu, care, desi este pasionata de arhitectura si design, spune ca nu isi mai doreste sa isi construiasca o alta casa.

Casa de la Corbeanca este realizata pe structura din lemn cu fundatie inalta. „In timp, ne-am convins si noi de avantajele acestei structuri si, daca am lua-o de la capat, am opta pentru acelasi tip de constructie. Casa are o izolatie termica foarte buna, iar vara este extrem de racoroasa. Noi nici nu avem nevoie sa pornim instalatia de aer conditionat cand venim aici”, dezvaluie cantareata care adauga: „Nu am un loc preferat in casa, iubesc fiecare coltisor de aici.

Casa a fost renovata o singura data, in anul 2008, atunci cand proprietarii au ales sa ii aduca si cateva imbunatatiri la nivel functional. „Atunci am micsorat dressingul si am construit o baie de serviciu care deserveste dormitorul matrimonial. Baia este extrem de cocheta si are un geam de mansarda spectaculos. Suntem foarte incantati de munca noastra”, a mai spus Anca Turcasiu.

In ceea ce priveste decoratiunile interioare, acestea se incadreaza in doua categorii: o parte sunt confectionate de artista, iar restul sunt primite cadou de la prietenii dragi.

Iniante sa renoveze casa, familia Ancai a trecut printr-o experienta de care toti membrii isi amintesc amuzati: „Am avut casa aceasta inchiriata pentru un post de televiziune care filma aici reality show-uri. Era interesant sa privim la televizor cum niste persoane necunoscute ne sapa in gradina sau ne vopsesc dormitorul. Acum ne-am atasat mult mai mult de casa si nu am mai fi dispusi sa o instrainam, chiar si pentru o perioada scurta de timp”, a mai povestit Anca Turcasiu.   

Mai multe fotografii si informatii in numarul de iunie al Revistei Casa Mea.

Related posts

Farmec interbelic intr-un conac restaurat

Adina Meyers

Sylvia si Andrei de la Alb Negru locuiesc pe un domeniu regal

Adina Meyers

Acasa la Lucian Mandruta

Adina Meyers