Pe langa aspectul fatadei, care este proiectat de arhitect, materialele folosite pentru finisare isi vor pune amprenta pe “personalitatea” viitoarei locuinte.

Unicitatea unei fatade este dat de finisajele exterioare. Pe piata exista nenumarate materiale care pot fi combinate in asa fel incat sa transforme exteriorul locuinteti intr-o veritabila opera de arta. Au apus de mult vremurile in care “varul” era singurul finisaj folosit asa ca, in prezent, aveti toate motivele sa va puneti imaginatia la contributie. 

In cazul in care beneficiati de un buget redus si nici nu va doriti ceva spectaculos care sa atraga atentia, puteti opta pentru varuirea fatadelor cu o vopsea speciala fabricat pe baza de silicate, care este un bun protector impotriva intemperiile vremii. Vestea buna este ca vopseaua, care este durabila in timp, se gaseste intr-o gama variata de culori asa ca aveti de unde alege.

Tencuiala decorativa granulat este o alta solutie pentru decorarea fatadei aflata la indemana oricui. Acest material se indinde usor si creaza un aspect zgrumturos, care, cu putina ingeniozitate, se poate modela in forme spectaculoase. Tencuiala pentru fatada poate fi si minerala, silicata, acrilica sau siliconica, o alta clasificare fiind in functie de marimea granulatiei, care variaza de la 1 la 3 milimetri.

Fatadele din lemn sunt o solutie putin mai scumpa si mai greu de intretinut intrucat are nevoie de tratamente speciale impotriva insectelor, soare si precipitatii. Lemnul poate fi protejat cu o mixtura speciala, antiseptica si antiinsecte sau cu lacuri si vopsea.

Caramida este un alt material des folosit pentru decorarea exteriorului, pretul fiind unul mediu iar cheltuielile de intretinere minime.

In cazul in care avetil la dispozitie o suma de bani mai mare si va doriti o fatada cu adevarat impresionanta puteti alege dintr-o gama extinsa de materiale “pretioase” cum sunt sticla pisata, marmura, gratitul, piatra naturala sau metalul.

Materialele scumpe au nevoie si de o intretinere speciala care genereaza, la randul lor, costuri mari de intretinere.

Related posts

Ce este o pergolă bioclimatică și cum se diferențiază de o pergolă retractabilă clasică

Adina Meyers

Tapet în baie: 10 idei spectaculoase

Adina Meyers

Cum arată primul complex montan cu case eco din România

Adina Meyers