Solutii Constructive

Ce este o pergolă bioclimatică și cum se diferențiază de o pergolă retractabilă clasică

Pergola retractabilă este cea mai modernă și mai eficientă soluție de a-ți transforma terasa într-un spațiu minunat. Într-o oază de relaxare pe care o poți folosi în orice anotimp.

Fie că vrei să îți amenajezi terasa acasă, ori ai o afacere (cafenea, restaurant, hotel, sală de evenimente), pergola retractabilă ți se potrivește.

Există însă mai multe modele de pergole retractabile. Iar noi vrem să te ajutăm să o alegi pe cea potrivită.

Caracteristicile unei pergole retractabile bioclimatice

Haide să vedem ce caracteristici are o pergolă retractabilă bioclimatică și cum se diferențiază ea de o pergolă retractabilă clasică:

– Acoperișul pergolei bioclimatice are lamele din aluminiu rotative și retractabile, în timp ce acoperișul pergolei clasice este din membrană PVC sau alte materiale.

– Pergola bioclimatică rezistă la ninsori abundente, lamelele din acoperiș putând susține o greutate mare de zăpadă (peste 200 kg/mp).

– Apa sau zăpada topită se preiau de pe lamele în stâlpii de susținere ai pergolei bioclimatice și apoi se direcționează către sol, în acest fel terasa rămâne uscată.

– Pergola bioclimatică are un design minimalist, care se potrivește oricărui tip de spațiu.

– Poți controla lumina și gradul de acoperire al terasei, în funcție de vremea de afară.

– Sistemul de iluminare LED. Se montează pe marginea pergolei bioclimatice, pe interiorul structurii acoperișului – asemănător unei bande LED.

Ambele tipuri de pergole folosesc tehnologie de ultimă generație, putând fi controlate din telecomandă și aplicație mobilă.

În funcție de nevoile tale și spațiul deținut, companii precum Pergole de Lux îți propun mai multe tipuri de pergole bioclimatice retractabile:

 

Pergola retractabilă Classic. Este potrivită atunci când terasa ta se află lângă o clădire. Aceasta se prinde de peretele de sprijin, iar în față vei avea stâlpii de susținere.

Pergola retractabilă Urban este ideală atunci când vrei să ai spațiu de trecere și nu vrei stâlpi de susținere. Pergola se prinde de peretele de sprijin și cu tiranți, creând mai mult spațiu pe terasă. Dacă ai o terasă mai mare, poți opta pentru mai multe module.

Pergola retractabilă Freedom. O poți instala oriunde, având o structură independentă. Este deosebit de elegantă și intimă, creând spații cu adevărat memorabile, în care este o plăcere să își petreci timpul liber, să servești cina ori să îți bei cafeaua.

Pergola retractabilă Infinity este potrivită când ai deja o structură pentru terasă și cauți doar un acoperiș retractabil. Indiferent că este din lemn masiv sau metalică, trebuie doar să te asiguri că structura poate susține greutatea acoperișului (aproximativ 400 kg per stâlp).

 

Toate pergolele retractabile bioclimatice pe care ți le oferă pergoledelux.ro se pot închide cu diverse accesorii:

  • sisteme din sticlă securizată, condiția fiind existența stâlpilor de susținere.
  • cu sisteme de umbrire tip Zipscreen,
  • sistem de iluminare și reglare a intensității luminii,
  • sistem audio – toate concepute pentru a crea spații intime, moderne și funcționale.

Indiferent dacă te-ai gândit la o pergolă cu acoperiș retractabil din membrană PVC sau la o pergolă bioclimatică, vei beneficia de calitate garantată. De o pergolă pe care poți să o ai pe viață respectând minimul de îngrijire și bineînțeles cu momente memorabile pe terasa ta!

 

 

 

 

 

Related posts

Sistemele de ventilaţie cu recuperare de căldură: centralizate vs. descentralizate

Adina Meyers

5 sfaturi pentru încălzirea garajelor, subsolurilor, mansardelor și alte spații utilitare

Adina Meyers

Design modern, în tonuri naturale

Adina Meyers