LifeStyle

Portret de Familie

Proiectul de fotografie propus de Ilina SCHILERU se deschide catre public marti, 29 iunie 2010, ora 19:30, in spatiul expozitional al Galeriei MINUS UNU, The ARk – Bursa Marfurilor. Expozitie realizata in colaborare cu CIAC si The Ark.

Curator: IRINA CIOS. Expozitia este deschisa in perioada 29 iunie – 11 iulie 2010 de marti pâna duminica intre orele 11:00 si 19:00, luni inchis.

Mijloc de transport (de la Piata Unirii): tramvaiul 32, autobuzul 117, statia Piata Chirigiu

Galeria DanaARTGallery

Misiunea noastra este de a pune la dispozitie mijloacele prin care artistii sa se poata intâlni cu cei care le apreciaza munca, cu cei care intr-un fel sau altul interactioneaza cu arta, cu cei care pur si simplu iubesc arta si au nevoie de ea. Acesta este motivul pentru care noi cream conexiuni prin arta.

Este o usa intredeschisa prin care se strecoara lumina. Incercam sa stârnim interesul celor care viziteaza aceasta galerie de arta sa deschida larg aceasta usa, sa exploreze mai amanuntit si sa impartaseasca celorlalti aceasta experienta.

Ne bazam pe sustinerea celor care inteleg adevaratul sens al demersului nostru si anume acela de a gasi cât mai multe cai prin care sa ne apropiem de arta si sa ne bucuram de creatiile artististilor.

Iar artistii sa aiba satisfactia ca munca lor este apreciata asa cum se cuvine.

Pentru ca aveti nevoie unii de altii. (www.danaartgallery.ro)

Conceptul expozitiei

Pornind de la ideea de referinte de familie, pastrate foarte bine, vizual, in intimitatea caminului propriu, in spatii special con­cepute pentru conservarea amintirilor – camera “cea buna” (deseori numita si camera de oaspeti si folosita ca atare, in anu­mite ocazii), am cercetat deschiderea oamenilor unei comunitati in a face publica intimitatea si sentimentul de apartenenta la istoria propriei familii.

Proiectul Portret de Familie este un proiect care se bazeaza pe fotografie, si traseaza un concept. Argumentul principal care sta la baza conceptului fotografic este dezvaluirea unei lumi care, spre deosebire de lumea moderna si puternic urbanizata, functioneaza inca pe ideea de identitate prin legaturi de familie. Ca punct de pornire in proiectul meu am folosit fotografia de familie inramata pe perete, una dintre formulele prin care oamenii isi pastreza amintirile.

Povestea fiecarei fotografii in parte poate fi imaginata de privitor; atunci când am conceput proiectul l-am imaginat ca fiind purtatorul unei imagini aproape stranii pentru privitorul contemporan, care, privat de sustinerea povestii, la primul contact cu imaginea, va fi fortat sa isi imagineze singur scenariul si povestea celor fotografiati, indemnându-l sa problematizeze o imagine fata de care se poate simti atras, pe care, poate, o recunoaste, sau care ii este complet straina, dar foarte curioasa. O imagine care vorbeste despre o alta lume, una paralela urbanului din noi.

Ilina Schileru

Ilina Schileru este absolventa Universitatii de Arte Bucuresti, Facultatea de Arte Plastice, cu lucrarea de Masterat Portret de Familie (2010). A absolvit sectia grafica si a avut expozitii personale in Bucuresti si in Onesti. Este un membru activ al DanaArtGallery, participând la expozitii organizate in parteneriate cu diverse institutii de arta.

Proiectele sale problematizeaza diversitatea si varietatea identitatii culturale, sondeaza medii de existenta, structuri sociale, si cerceteaza obiceiuri si cutume din aceste medii. Se exprima prin tehnici diverse de la grafica de sevalet, la fotografie, film si medii experimentale.

www.ilinaschileru.ro

Related posts

Implantul dentar gresit poate cauza paralizie partiala

Adina Meyers

Campania de imagine Heidi Klum dezvoltata de Franke, desemnata printre cele mai bune din lume

Adina Meyers

Cum sa-ti faci ghivece de flori frumos colorate din boltari

Adina Meyers