Renovarea unei case implică pereți zugrăviți, schimbarea parchetului și a gresiei, mobilier nou, dar și instalație electrică modernizată și bine pusă la punct, iar aici se regăsesc și prizele. Montarea lor în mobilă te scapă de grija cablurilor și a firelor întinse peste tot. În plus, nu va fi nevoie să stai tot timpul să scoți blenderul ca să bagi aparatul de cafea sau să folosești prelungitoare pentru că lângă noptieră nu ai o priză instalată.
Mai jos vei găsi câteva sfaturi privind montarea prizelor înmobilă și avantajele utilizării acestor modele încorporabile:
Prizele montate în mobilă te scapă de fire și cabluri prin toată casa
Cabluri de care te împiedici și prelungitoare pentru a-ți ajunge firul acolo unde ai nevoie? Vei uita de această grijă în locuința ta dacă apelezi la varianta prizelor încorporabile. Ideea lor de a fi montate în mobilă vine atât din dorința de a le masca pentru a arăta bine din punct de vedere estetic, cât și de a le avea la îndemână peste tot prin casă, fără să împrăștii fire și cabluri. Costul unei prize încastrabile poate fi mai ridicat, însă ea va fi ideală pentru birou sau bucătărie, unde vei avea nevoie să utilizezi simultan mai multe electronice sau electrocasnice.
Realizează o schiță a mobilierului și vezi unde e nevoie de prize
Dacă te-ai apucat de renovat și îți schimbi mobilierul în fiecare cameră, asigură-te că iei în calcul și acest aspect al prizelor. Mergi pe varianta celor care se montează în mobilă, mai ales la bucătărie, unde vei utiliza simultan o grămadă de electrocasnice, de la frigider, cuptor electric și până la espressor de cafea sau blender. Realizează de la bun început o schiță cu așezarea obiectelor de mobilier în fiecare cameră.
Apoi gândește-te unde vor sta obiectele care au nevoie să fie cuplate la o sursă de energie. În living, de exemplu, poți monta prize în bibliotecă, dacă vei pune în ea televizorul sau un sistem audio. Montează prize în mobilă într-un birou, unde va fi nevoie să cuplezi calculator, laptop sau imprimantă și în bucătărie, unde vei avea probabil cei mai mulți consumatori. Și în dormitor ai nevoie, mai ales în apropierea patului, în noptiere. Iar dacă înainte nu existau prize în baie, în zilele noastre sunt absolut necesare pentru feon, placă de păr, aparat de bărbierit sau de tuns. Dacă ai corpuri și dulapuri în baie în apropierea oglinzii, recomandarea este să montezi cel puțin o priză acolo.
Adaugă prize lângă electrocasnicele încorporate
În bucătărie este cea mai mare nevoie de prize, mai ales pentru electrocasnicele băgate în mobilă. Dacă maschezi frigiderul, ai grijă să-i montezi o priză. Pentru cuptorul electric vei avea nevoie, de asemenea, de o priză încorporabilă în blatul de bucătărie. În cazul în care folosești mașina de spălat rufe pe instalația de la bucătărie sau optezi pentru o mașină de spălat vase asigură-te că ai prize la îndemână. La acest tip de obiecte nu este nevoie de stai tot timpul să le decuplezi de la sursa de energie, ele pot fi păstrate în permanență în prize, pe modelul frigiderului.
Montează mai multe, căci nu știi niciodată când e nevoie
Fă-ți o schiță și un calcul cu privire la numărul de prize de care ai avea nevoie în primă fază pentru toate electronicele și electrocasnicele folosite zilnic. Apoi mai adaugă câteva, pentru că vei constata în timp că întotdeauna se mai găsește câteva ceva de băgat: un încărcător pentru un nou gadgetul sau blenderul utilizat în același timp cu aparatul de cafea.
Fiecare s-a împiedicat cel puțin o dată de un cablu de prin casă sau de la birou. Scopul prizelor montate în mobilă este acela de a te scăpa de prelungitoarele inestetice și care te încurcă la orice pas.