Una dintre cele mai atractive locuințe din România este poziționată în Brașov. Artist, jurnalist și creator de conținut pentru celebra platformă TikTok, Dragoș Popa și-a achiziționat un studio în Brașov, pe care l-a amenajat într-un concept contemporan.
Un studio de 35 de metri pătrați
Studioul măsoară 35 de metri pătrați și se află la mansarda unui imobil dintr-o zonă liniștită de la marginea orașului Brașov. Acesta este compus dintr-un hol, un living, o bucătărie și o terasă de 7 metri pătrați, cu pereți înalți pentru intimitate.
Concept contemporan
Investiția se regăsește acum într-un concept contemporan mixt cu o incursiune în stilul glamour din perioada antică. Dragoș Popa spune că este tipul de casă spectacol, cu accente puternice și definită prin eleganță, unde orice persoană sau artist se va regăsi.
„Conceptul casei este contemporan mixt cu o incursiune prin stilul glamour, așa cum am convenit cu artistul Marian Vasii, cel care m-a ajutat să conturez acest proiect. Pornind de la baza antică și călătorind până în prezent, s-a urmărit un echilibru fin și congruent. Consider că este tipul de casă spectacol, cu accente puternice și definită prin eleganță, unde orice persoană sau artist se va regăsi.”
a povestit Dragoș Popa
Inspirație grafitti din vechiul Pompei
Piesa de rezistență este o pictură inspirată din Antichitate. Cu rădăcini în Pompei, vechiul oraș roman îngropat sub cenușa vulcanului Vezuviu. Personajul desenat în stilul bizantin surprinde nuanțe din eleganța și rafinamentul nobilimii antice. Pe atunci oamenii de rând nu aveau picturi pe pereți, acestea fiind prezente doar în temple, palate și în clădiri oficiale. Stilul antic a fost adaptat prezentului, fiind conturată atmosfera punctului de inspirație. Iar apoi adusă în contemporan. Astfel, pictura susține o punte între timpuri, un liant între Antichitate și perioada contemporană.
„Pictura aplicată direct pe suprafața unor cărămizi specifice orașului Pompei, formează o punte spre atmosfera picturii murale și a mozaicului antic, acolo unde formele corporale pictate, poate că nu aveau ca scop definirea unui sex, și asta pentru că atât bărbații, cât și femeile din înalta societate purtau plete și podoabe”,
a mai adăugat Dragoș Popa.
Investiția pentru amenajare, inclusiv finisajele si electrocasnicele, atinge aproximativ 10.000 de euro. Conceptul de design este sub semnătura artistului Marian Văsii.