Amenajare gradina

Cum să planificați și să proiectați terasele și trotuarele din piatră

O cale de piatră vă ghidează în siguranță într-o casă. În timp ce o curte sau o potecă vă atrage în aer liber, într-o curte din față sau din spate.

Piatra adaugă permanență, rezistență și durabilitate peisajului. Împreună cu crearea unui element natural de peisaj dur într-o zonă care altfel ar putea include doar plante sau peisaj moale. O parte din atracția pietrei este versatilitatea sa. Poate fi tăiată în forme uniforme dreptunghiulare sau mai multe piese aleatorii, care pot fi aranjate ca un puzzle.

Spre deosebire de alte pietre, o textură de suprafață aspră oferă o tracțiune bună și sigură. Mai ales când este udă – făcându-le o alegere ideală pentru pardoseala exterioară.

Cum sunt clasificate dalele de piatră?

Arhitecții de peisaj, constructorii și zidarii descriu piatra după

  •  tipul geologic,
  •  denumirile comerciale,
  • dimensiunea sau formele.

Aceste plăci mari și plate de piatră sunt frezate în grosimi de 1 până la 3 inci. Produs al naturii, nu există două pietre asemănătoare.

Alte tipuri populare de piatră pentru amenajarea teritoriului includ bolovani naturali, piatră tăiată, pietruite, pietre furnir și pietriș zdrobit sau rotunjit.

 

Trotuare și podele de terasă

Luați în considerare utilizarea pietrelor care au o grosime de cel puțin 1-1 / 2 inci, ca pietre de trecere sau pardoseli de terasă. Cu acestea din urmă, pietrele pot fi așezate direct în sol sau într-un pat de nisip. Plăcile mai subțiri trebuie așezate în mortar umed sau beton pentru a preveni crăparea la călcare. Spațiile dintre dale de formă neregulată pot fi umplute cu pietriș de mazăre sau plante de acoperire a solului, cum ar fi Dymondia margaretae, cimbru târâtor și iarbă pitică.

Când pietrele sunt poziționate într-un design sau un model strâns, mortarul este utilizat pentru a umple cusăturile și golurile. Îmbinarea pieselor apropiate și utilizarea mortarului creează o suprafață mai netedă și mai uniformă, ideală pentru terase.

Pietre pentru ziduri

Deși nu este considerat în mod tradițional ca un material de perete, piatra poate fi stivuită pentru a crea un perete scăzut cu aspect natural. Disponibil într-o gamă largă de culori – de la gresie albă până la ardezie neagră – drapele se pot amesteca cu alte suprafețe și elemente de peisaj dur dintr-un peisaj. Pereții din piatră pot fi construiți în stivă sau în mortar.

 Avantajele mortarului, care este ca un adeziv care ține pietrele împreună, includ:

 

Poate fi construit în spații mici care necesită un perete

Este bun pentru zonele care au nevoie de ziduri rezistente și durabile

Face ziduri independente și de susținere mai puternice

Considerații la alegerea pietrei

 

Deoarece piatra este adesea folosită pentru pardoseli, luați în considerare tipurile de activități care vor avea loc la suprafață înainte de a investi. Pentru trotuarele din față, gândiți-vă cine ar putea să meargă peste aceste dale.

O cale netedă și uniformă va face mult mai ușoară plimbarea de pe stradă sau bordură până la intrarea din față.

Curțile din spate pot fi mai casual și mai creative, cu dale separate, mai degrabă decât cu ciment sau mortar, cu o acoperire a solului cu creștere redusă sau pietriș de mazăre. Dacă piatra este pentru un patio, orice mobilier care stă deasupra pietrei ar trebui să fie plat, uniform și constant.

 

 

 

Related posts

O grădină „la scară mare”

Adina Meyers

Cat de buna este investitia intr-o pergola si ce pergole poti achizitiona

Adina Meyers

Gradina plina de arome si culoare

Adina Meyers