Una dintre cele mai frecvente întrebări pe care majoritatea dintre noi ne-o punem este: „Cum aleg opera de artă potrivită?”.

Există câteva linii directoare pentru a vă asigura că selectați piesa potrivită pentru un anumit spațiu. Opera de artă este cea care ajută la definirea personalității proprietarului casei și a spațiului acestora.

Este util să legați anumite piese împreună și să creați personaje într-o casă. Cel mai bun lucru despre artă este că este o investiție pe care o poți lua cu tine pe măsură ce te miști și chiar poate crește în valoare în timp. De asemenea, nu vă cere să încheiați o a doua ipotecă; puteți cheltui cât de puțin sau cât doriți.

Pentru bucătărie

Una dintre cele mai uitate camere în termeni de artă este bucătăria. Bucătăria este adesea denumită „inima casei” și, în multe cazuri, cea mai folosită cameră a casei. Nu există nicio îndoială, arta trebuie încorporată aici. Blaturile sau spațiile de deasupra dulapurilor sunt case perfecte pentru artă. Pentru a păstra arta în detalii, aplecați-vă spre piese mai mici care completează, nu copleșesc, spațiul. Avem tendința de a merge cu amuzante sau mai multe amprente sociale care ne fac să zâmbim și să ușurăm diminețile!

Dormitorul

Dormitorul este un refugiu, un loc de relaxare, iar opera de artă ar trebui să reflecte acest lucru. Cei mai buni pereți pentru artă din dormitor sunt direct peste pat sau pe peretele opus patului.

Piesele la scară largă sunt cele mai bune și ar trebui atârnate la nivelul ochilor. Căutați piese abstracte cu culori sau tonuri liniștitoare. Dacă vă interesează fotografia, peisajele sau fotografiile desaturate funcționează cel mai bine.

Păstrați cadrele minime – un cadru de galerie sau pânze funcționează de asemenea excelent. Aici, vrem să ne concentrăm asupra piesei de artă în sine și nu atât asupra vasului ei.

Biroul, un loc pe care să-l păstrăm viu

Fie că lucrați de acasă sau într-un birou, arta este o modalitate excelentă de a vă personaliza spațiul și de a vă inspira. Modul nostru preferat de a face acest lucru este prin crearea unei galerii rotative.

Pentru a începe, aveți nevoie de un raft lung de perete plutitor instalat de preferință peste spațiul de lucru sau aproape de acesta. Frumusețea este că este singurul lucru pe care va trebui să îl agățați! Următorul este partea distractivă, puteți alege un sortiment de lucrări de artă care vă inspiră. Imaginați-vă un fel de tablou de spirit, imagini pozitive sau lucrări ale artiștilor care vă inspiră sunt locuri bune pentru a începe. Doriți să încorporați și dimensiuni diferite, mari și mici, astfel încât posibilitățile să fie nesfârșite. Le puteți avea pe toate în cadre similare pentru un aspect minimalist sau toate cadre diferite pentru a adăuga un anumit caracter. Aceste piese pot fi rotite sau actualizate ori de câte ori te plictisești, nu sunt necesare unghii.

Baia, oaza de relaxare

Baia este o altă cameră care este adesea neglijată de artă. Opera de artă pe care o alegeți ar trebui să se potrivească cu atmosfera băii. De exemplu, dacă este o cameră de praf la nivelul principal, ar trebui să rămâi la piese mai distractive și luminoase. Dacă este o baie principală, mergeți cu piese mai senine sau mai liniștitoare. Arta băii arată minunat în perechi, ne place să alegem un set de două fie stivuite, fie una lângă alta. Acestea pot fi două din aceleași piese abstracte cu una răsturnată pe lateral sau două piese diferite care merg cu aceeași temă. Locurile solide pentru aceste piese ar fi peste toaletă, peste cadă (dacă ai norocul să ai una) sau peste cârligele pentru prosop / halat.

Camera de zi, cea mai distractivă încăpere

Cea mai distractivă cameră pentru a decora cu artă și, de cele mai multe ori, cea mai intimidantă este camera de zi. Cei mai mulți dintre noi simțim o mare presiune aici, deoarece aceasta este camera în care vor vedea și vor petrece timpul cei mai mulți dintre oaspeții dvs.

Alegerea piesei potrivite este elementară în provocarea conversației și în stabilirea simțului sau vibrației spațiului. Puteți opta pentru o piesă la scară largă sau un perete galerie mare. Uneori trebuie să te gândești în afara cadrului.

Arta nu trebuie să fie o imprimare sau o pânză, uneori poate lua alte forme. Fie că este o replică la scară largă a drapelului american sau a coarnelor Stag, uitați-vă dincolo de o imagine 2D și veți găsi o piesă unică care vă reflectă cel mai bine.

Related posts

Piesa centrală de decor în living – tabloul canvas

Adina Meyers

Stil industrial intr-un apartament din Budapesta

Adina Meyers

O casa simpla din Baia Mare

Adina Meyers